Avrupa Birliği Bakanı ve Baş müzakereci Egemen Bağış, ‘Mesleki eğitimde staj çalışmalarını EQAVET kapsamında incelemek ve kalite iyileştirmesi sağlamak’ adlı Avrupa Birliği Leonardo da Vinci projesinin kabulü nedeni ile Zonguldak’ın Gökçebey ilçesi Milli Eğitim Müdürlüğü’ne teşekkür mektubu gönderdi.

Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış, Gökçebey İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne gönderdiği teşekkür mektubunda şunları söyledi:

“Bakanlığımın ilgili kuruluşu olan Ulusal Ajans’ın Hayat boyu öğrenme Leonardo da Vinci programı kapsamında 2013 başvuru döneminde yapmış olduğunuz Leonardo da Vinci Hareketlilik başvurunuzun kabul edilerek hibe almaya hak kazandığınızdan dolayı kurumunu tebrik ederim. Artık kurumunuz da AB müzakere heyetinin bir üyesidir. Bildiğiniz gibi ulusal ajans AB reform sürecimizin ve genel olarak AB sürecin milletimize yansıdığı, milletimizle doğrudan temas ettiği noktada bulunuyor. Bugün anadolunun dört bir yanında ulusal ajans olarak hayata geçirilen projelerle bir yandan ülkemizin AB standartları yakalama süreci hızlanıyor, diğer taraftan toplumun her kesimden insanımıza Avrupa ülkelerinin yolu açılıyor. Proje yöneticilerimiz ile katılımcılarımız sadece Avrupalı meslektaşlarıyla ve akranlarıyla yurt dışında ortak çalışma yapmakla kalmıyor, aynı zamanda onları ülkemizde misafir ederek kültürümüzü, misafirperverliğimizi, mesleki alanındaki başarılarımızı tanıyor. 2004 yılından bu yana Ulusal Ajans programlarından yararlanarak 300 Bin’e ulaşmıştır. Sadece geçtiğimiz yıl 60 Bin vatandaşımızı yurt dışına göndermiştik. Şimdi bu rakamı 70 Bin’e çıkartmayı öngörüyoruz. Bu vesileyle sizi şahsınınız da kurum çalışanlarınızı ve katılımcılarını tebrik eder proje faaliyetlerinizin bitiminde elde edeceğiniz sonuçların paylaşımında göstereceğiniz çabalar için şimdiden teşekkür ederim.”(İHA)