“TTK’ya işçi alınacak” şeklinde sık sık gündeme gelen AKP söylemlerinin aksine kurumun bağlı bulunduğu Enerji Bakanı Taner Yıldız meclisteki konuşmasında işçi alımından bahsetmediği gibi, TTK için yeni bir model arayışı içinde olduklarını gündeme taşıdı.

Mecliste görüşmeler sırasında CHP Zonguldak milletvekili Ali İhsan Köktürk’ün “kuruma 2500 işçi alınacak mı, alınacaksa ne zaman?” şeklindeki sorusu üzerine Enerji Bakanı Taner Yıldız kuruma yeni bir model arayışı içinde olduklarını itiraf etti.

Bakan Yıldız mecliste “TTK'nın bu arada işçi alımıyla ilgili husus nedir? Değerli arkadaşlar, orada bir sosyal proje anlamına gelen TTK'nın Zonguldak'taki işletmeleri, normalde hemen hemen her yıl zarar etmektedir. Bir kere, damar olarak ve kömür yatağı olarak, alışagelmiş, dünyadaki kömür yataklarından farklıdır. Biz oradaki modeli tekrar konuşuyoruz, müessese bununla alakalı zarar etmeden götürebileceğimiz bir model var mıdır, bunlar üzerinde de çalışıyoruz” şeklinde konuşarak TTK’ya işçi alımının olmayacağının sinyalini çaktı.

Bakanın kuruma işçi alınmayacağı şeklindeki bu sözleri de önümüzdeki günlerde Zonguldak’ın gündemini oluşturacak görünümde.