Zonguldak – Filyos arasındaki “ölüm yolu” olarak nitelendirilen yol için CHP milletvekili Ali İhsan Köktürk bir açıklama yaptı ve hükümeti suçladı.

Köktürk açıklamasında şunları belirtti:

Her gün yüzlerce vatandaşımızın, işçimizin, öğrencimizin “Kelle koltukta” gidip gelmek zorunda kaldığı bu yol sorunu daha büyük facialara sebebiyet vermeden bir an önce çözülmelidir.

 

Bu konuda yapılan basın açıklamalarına, TBMM Gündemine taşıdığımız önergelerimize ve asıl mağduriyete uğrayan Filyoslu, Türkalili, Göbülü yurttaşlarımızın çığlığını gecikmeksizin kulak verilmelidir.

 

Söz konusu yolun bu durumda olması ülkeyi yönetme iddiasında olanların, bu konuda halktan yetki alanların ve Türkiye’yi çağ atlattıklarını iddia edenlerin ayıbıdır. Ancak daha da önemlisi; söz konusu yol, ulaşıma olanaklı hale getirilmeden söz konusu hatta ulaşımı sağlayan tren seferlerinin iptal edilmesidir.

 

Bu konu defalarca tarafımızca gündeme getirilmesine karşın, önce Karaelmas Ekspresinin tren saatleri değiştirilmiş, ardından sefer sayısı azaltılmış ve devamında da, bakım gerekçesiyle kaldırılmıştır.

 

Tren seferlerinin azaltılması ve saatlerinin değiştirilmesinde yolcu olmaması gerekçe gösterilmiş, ancak, yüzlerce yurttaşımızın bu tren seferleriyle işlerine gittikleri ve evlerine döndükleri gerçeği ve bu konuda TBM’ye verdiğimiz önergeler göz ardı edilmiş, gelinen nokta itibariyle hiçbir gerçekçi çalışma yapılmayan, yol kenarlarında bariyeri dahi olmayan “Ölüm Yolu”, tek seçenek haline dönüştürülmüştür.

 

Bugün, bu yoldan gidip gelmek her gün adeta “Sırat Köprüsü”nden geçmek gibidir.

 

Siyasal İktidarın, Ulaştırma Bakanlığının, kendi sorumsuzluklarının, duyarsızlıklarının ve koordinasyonsuzluklarının bedelini bölgede yaşayan yurttaşlarımıza, Zonguldaklılara ödettirmeye hakkı yoktur…

 

İktidar; daha fazla facialar yaşanmadan önce, sorumluluğunun farkına varmalı, uyarılara kulak vermeli, gerekeni bir an önce yapmalıdır…