Endonezya Bölgesel Temsilciler Meclisi 1. Komite Heyeti TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı ve üyelerini ziyaret etti.

Türkiye Büyük Millet Meclisi İçişleri Komisyonu Başkanı Feyzullah Kıyıklık, İçişleri Komisyonu üyeleri Niğde Milletvekili Alparslan Kavaklıoğlu, Elazığ Milletvekili Sermin Balık, Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar, Endonezya Bölgesel Temsilciler Meclisi 1. Komite Heyeti Başkanı Dr. H. Rahmat Shah ve beraberindeki heyeti TBMM’nde İçişleri Komisyon Salonunda kabul etti.

Zonguldak Milletvekili Özcan ULUPINAR konu ile ilgili yaptığı açıklamada;

“İçişleri Komisyon’u olarak Endonezya Bölgesel Temsilciler Meclisi 1. Komite Heyeti’ni Türkiye Büyük Millet Meclisimizde kabul ettik. İçişleri Komisyonu Başkanımız ile birlikte kendilerini ağırlamaktan büyük mutluluk duyduk. Dış ilişkiler alanında 2 ülke arasında çok eski yıllara dayanan ilişkilere sahibiz. 1980 ve 2000li yıllarda bu ilişkilerimizin biraz zayıfladığını görüyoruz. Bizim hükümetlerimiz döneminde Endonezya Hükümeti ile ilişkilerimiz çok iyi durumda. Bu tür ziyaretlerle de ilişkilerimizi daha da geliştireceğiz. Karşılıklı bilgi birikimlerimizi paylaşmak ve artırmak için bir aradayız. Endonezya Heyetinin,  ülkemizde sınırlarımızın düzenlenmesi ve güvenliği hakkında nasıl bir yol izlendiği, Ülkemiz ile ilgili merak ettikleri tüm sorularına cevap ettik. Partilerin dağılımı, yasaların yapılışı, sınır düzenleme yasasını kimler yapar, sınır bölgelerinde yaşayan insanlara hükümet desteği gibi sorularını cevaplandırdık.“ dedi.  

Endonezya Bölgesel Temsilciler Meclisi 1. Komite Heyeti Başkanı Dr H. Rahmat Shah ve beraberindekiler Türkiye'de olmaktan dolayı memnuniyet duyduklarını, Türkiye'den öğrenecekleri çok şey olduğunu ifade ettiler.