MHP İl Başkanı Hamdi Ayan, Genel Maden İşçileri Sendikası’nı ziyaret ederek, 10 Ağustos’ta yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde CHP ile ortak çıkartılan aday Ekmeleddin İhsanoğlu için madencilerden destek istediklerini söyledi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Başkanı Hamdi Ayan ile İl ve İlçe yöneticileri, 10 Ağustos’ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimi nedeniyle Genel Maden İşçileri Sendikası’nı (GMİS) ziyaret ederek destek istedi. GMİS Genel Sekreteri Behzat Cinkılıç ile görüşen İl Başkanı Ayan, CHP ve MHP’nin ortak adayı olan Ekmeleddin İhsanoğlu’nun, Türkiye’ye ağabeylik yapabilecek bir isim olduğunu ve bu konuda herkesin desteğini istediklerini söyledi.

İHSANOĞLU, TÜRKİYE’YE AĞABEYLİK YAPACAK

Cumhurbaşkanı adayı için seçim turlarına başladıklarını vurgulayan Ayan; “Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde, Sayın Genel Başkanların anlaşarak, uzlaşarak Türkiye’nin geleceğinin şekillenmesi bakımından aday göstermiş oldukları Sayın Ekmeleddin İhsanoğlu beyefendinin, Zonguldak’ta da başarılı bir seçim kampanyası yapabilmesi ve Zonguldak’ta da önde çıkabilmesi için seçim turlarına başlamış bulunmaktayız.

Adayımızın, Türkiye olsun, dış siyaset olsun, kimlik ve kişiliği bakımından, kariyeri bakımından gerçekten Türkiye’yi kucaklayabilecek, yani her hangi bir siyasi ayrım gözetmeden, Türkiye’ye ağabeylik yapabilecek bir insan olduğunu biliyoruz. Bu nedenle Sayın Genel Başkanların, siyaset üstü bir çalışma yaparak Türkiye’yi böylesi güzel bir sürece taşımalarından dolayı kendilerine teşekkür ediyoruz. Mevcut Cumhurbaşkanı, Cumhurbaşkanlığı makamında olsa dahi bir siyasi kökeni olmasından dolayı Türkiye’nin tamamını kucaklayamayan bir görüntü sergiledi. Kendisi aday olmayacağını söyledi. Diğer yandan diğer siyasi partiler de adaylarını belirlediler. Biz bu sürecin kavgasız, gürültüsüz, kamplaştırmadan tamamlanmasını temenni ediyoruz. Bu yönde gayretlerimiz olacaktır.

BAŞBAKAN İSTİFA ETMELİ

Aynı zamanda Sayın Başbakan, Cumhurbaşkanı adayı oldu. Ancak Başbakanlığı bırakmadan buraya aday olmasına sıcak bakmıyoruz. Cumhurbaşkanı, halk tarafından seçileceği için şartların da eşit olması gerektiğine inanıyoruz. Haliyle Başbakanlık kimliği ve koltuğunda mitinglere ya da seçim kampanyalarına başladığınız zaman devletin gücünü de arkanıza alıyorsunuz demektir. Başbakan’ın diğer adaylar gibi, görevinden istifa ederek bir çalışma içine girmesi hem kendisi açısından hem de Türkiye’nin normalleşmesi açısından iyi olacaktır. Ekmeleddin İhsanoğlu beyefendi kazanırsa Türkiye’de siyasetin de yeniden şekillenebileceğine ve Türkiye’nin normal bir sürece girebileceğine inandığımızdan dolayı, bu tür büyük kuruluşlarımıza ve sivil toplum örgütlerimize meramımızı anlatmaya çalışıyoruz. Bizleri kabul ettiğiniz için teşekkür ediyoruz. Şahsınızda Genel Maden İşçileri Sendikası yönetiminin ve size bağlı olan işçi arkadaşlarımızın Ramazan-ı Şeriflerinin mübarek olmasını, kazasız-belasız çalışmalarını Cenab-ı Allah’tan temenni ve niyaz ederiz” dedi.

BARIŞ GETİRECEK SEÇİM İSTİYORUZ

GMİS Genel Sekreteri Behzat Cinkılıç ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Cumhurbaşkanlığı seçiminin Türkiye’ye hayırlı olmasını diledi. 10 Ağustos’ta, olmazsa 24 Ağustos’ta ilk kez halk oyuyla Cumhurbaşkanımızı seçeceğiz” diyen Cinkılıç; “ Adaylar belirlendi, çalışmalar başladı.  Herşeyden önce milletimiz, ülkemiz, bölgemiz ve dünya için hayırlı olmasını diliyoruz. Biz, propaganda döneminin toplumu germesini, halkımızı bölmesini istemiyoruz. Seviyeli çalışma yapılmasını, halka sağlıklı bilgiler verilmesini istiyoruz. Biz; tüm milleti ve devletin birliğini temsil eden, halkıyla barışık, ayrıştırmayan, ötekileştirmeyen, emekçileri savunan, herkesi kucaklayacak, topluma huzur ve barış getirecek bir Cumhurbaşkanı istiyoruz” şeklinde konuştu.

Haber: Nermin AKKAYA