Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) seçim çalışmalarını sürdürüyor. Nurşen Yılmaz, Gökçebey Belediye Başkanlığı’na aday olduğunu açıkladı.

MHP İl Teşkilatı’nın seçim çalışmaları kapsamında parti binasında basın toplantısı düzenlendi. Basın toplantısına MHP İl Başkanı Hamdi Ayan’ın yanı sıra MHP Kadın Kolları Başkanı Mevlüde Yalçıner, MHP Gökçebey İlçe Başkanı Ali Gücük ve partililer katıldı.

 

2014 yılında yapılacak olan yerel seçimlerde MHP’nin Mayıs ayından bu yana yaptığı aday tespit çalışmalarında Gökçebey ilçesinde sona gelindiğini vurgulayan MHP İl Başkanı Hamdi Ayan, şöyle dedi:

“Bugün Milliyetçi Hareket Partisi Zonguldak teşkilatları olarak çok anlamlı ve çok heyecanlı bir günü sizlerle paylaşabilme adına il teşkilatına sizleri davet etmiş bulunmaktadır. 2014 yılında yapılacak olan mahalli idareler seçimlerinde Milliyetçi Hareket Partisi Mayıs ayından buyana yapmış olduğu aday tespit çalışmalarında Gökçebey ilçemizde sona gelinmiş bulunmaktadır. Biz burada il teşkilatı olarak ayrıca memnun ve mutluyuz. Biz göreve geldiğimizde Milliyetçi Hareket Partisi’ne hayırlı olsun ziyaretinde bulunan başta kadın örgütlerimiz, kadın derneklerimiz bizden bu yapılacak olan seçimlerde kadınlarımızın ön planda olabilmesi ve kadınlara bir kota verilmesi noktasında bir talepleri olmuştu. Bu geziler esnasında bizlerde kendilerine MHP’nin hassas bir konusu olduğunu ve bu konuda mutlaka bir kota uygulayacağını ve bunun üst seviyede olacağı yönünde açıklamalarımız olmuştu. Bugün gelinen noktada yanımda bulunan Gökçebey İlçe Teşkilatımıza aday adaylığı müracaatında bulunan 5 değerli arkadaşımızın arasından yapmış olduğumuz kamuoyu araştırmaları içerisinde önde çıkmış bir hanımefendidir. Kendisini dün itibariyle genel başkanımıza ve genel başkan yardımcılarımıza tanıttık. Oralarda kendisine sorular soruldu ve cevaplar alındı. Hayırlı olsun denildi. Nurşen hanımın tanıtımı genel başkanımızın belirleyeceği ve göndereceği bir başkanlık divan üyemizle birlikte Gökçebey İlçe Teşkilatımızda yapılacak. Fakat biz prensipte anlaştığımız adayımızın gerek basınımızın tanıması gerek de kamuoyunun bilgilendirilmesi amacıyla bugün il teşkilatımızda basını ve kamuoyunu bilgilendirme toplantısı için buradayız. MHP, kadın ve erkek eşitliği noktasında ve aynı zamanda demokrasinin ikiz kardeşi olduğunu ifade ettiğimiz MHP bu sözünü tutmanın sevinci ve mutluluğu içerisinde bugün buradadır.”

“GÖKÇEBEY HAK ETTİĞİ YERDE DEĞİL”

Gökçebey Belediye Başkanlığı’na aday olan Nurşen Yılmaz’ı kamuoyuna tanıtan Başkan Ayan, şunları kaydetti:

“Bugün itibariyle 6 ilçemiz var. Kozlu ve Kilimli’yi dahil edersek sekiz ilçe görünüyor. Kilimli ve Kozlu’muzun yerel seçimlere girip girmeyeceği konusunda, yetişip yetişmeyeceği konusunda net bir bilgiye sahip değiliz. Ama buradan sizlerin aracılığıyla en azından bir ilçemizde bir bayan arkadaşımızla belediye seçimlerine gitmek istediğimi de ifade etmek istiyorum. Kilimli ve Kozlu bu seçimlere yetişecek olursa en az üç tane bayan arkadaşımızla bu seçimlere gitmeyi hedefliyorum. Burada bayan arkadaşlarımızın bir cesaret göstermesi istiyorum. 11 yıldan buyana ülkemizi yöneten AK Parti’nin gerek Zonguldak’ta gerek ilçelerde Zonguldak’ı sahipsiz bıraktığını ve temel meselelerinin çözümü noktasında hiçbir şey gösteremediğini sizlerde biliyorsunuz. Aynı zamanda yerelde iktidar olan CHP’nin Zonguldak’a yerel hizmetler noktasında bir şey veremediğinin tespiti içerisindeyiz. Ben buradan Gökçebey halkına şunu söylemek istiyorum. Gökçebey bugün en uç ilçelerimizden bir tanesidir. Gökçebey bugün hak ettiği yerde değildir. Gökçebey bugün sahipsizlik içerisinde kıvranmaktadır. Dolayısıyla Nurşen arkadaşımız kendisini yetiştirmek açısından halkın arasında hep olmuş bir insan. Gerek kamu hizmeti konusunda, gerek şuanda yapmış olduğu muhtarlık hizmeti noktasında, gerekse babasının Gökçebey’in kurucu Belediye Başkanı olması noktasında bu işlere yakın olan ve bu işleri bilen bir arkadaşımız. Bunun içinde Gökçebey için bir avantaj olduğunu düşünüyoruz. Biz Gökçebey’de Nurşen arkadaşımızın belediyeyi alacağı noktasında hiçbir kaygımız ve kuşkumuz yoktur. Bu noktada da halkımızın kendisine desteğini bekliyoruz. Kendisine MHP’yi tercih etmesinden dolayı teşekkür ediyoruz. Çalışmalarında başarılar diliyorum.”

“HALKA HİZMET, HAKKA HİZMET”

Basın mensuplarına kendisini tanıtan Nurşen Yılmaz ise, halka hizmetin hakka hizmet anlayışıyla yola çıktığını vurguladı. Sürekli halk ile iç içe olduğunu söyleyen Yılmaz, “1961 Zonguldak doğumluyum. 23 yıllık bankada çalıştım. Bunun son sekiz yılını kıdemli muhasebeci ve kıdemli servis yetkilisi olarak tamamladım. 2003 yılında emekli oldum. 2009 yılında yerel seçimlerde ikamet ettiğim mahallemde muhtar olarak görev almak istedim. Halka hizmetim hakka hizmet anlayışı olduğuna inanarak yola çıktım. Mahalle halkımın desteği ile kazandım. 2009’dan buyana çarşıda pazarda gezerken halk artık sen belediye başkan aday adayı olmalısın, bu yolda yürümelisin diyerekten beni teşvik ettiler. Bende onlardan aldığım güce, desteğe güvenerek ve kendime yakın bulduğumu MHP’ni seçerek oranın aday adayıyım diyerekten Nisan ayından buyana daha ciddi çalışmalar içerisinde bulundum. Gökçebey’de yapılan kamuoyu çalışmalarında benim hakkımda güzel yorumlarda bulunmasına da çok teşekkür ediyorum. Desteklerine teşekkür ediyorum. Bu süre içerisinde ben Gökçebey halkından destek bekliyorum. Hala çalışmalarıma devam ediyorum. Gökçebey’in ilk kurucu Belediye Başkanının kızıyım. Sürekli halkla iç içeyim. Ben herkesten destek bekliyorum” dedi.

Aday belirleme sürecini hatırlatan MHP Gökçebey İlçe Başkanı Ali Gücük ise “ Çalışmalarımız devam ediyor. 5 adayında üzerinde mutabık sağlayıp adayı belirledik. Nurşen arkadaşımızı bugün aday adayımız olarak belirtiyoruz. Kendisine çalışmalarında başarılar diliyoruz. Gökçebey halkımızın kendisine desteklerini bekliyoruz” diye konuştu.(İHA)