Teşkilat olarak Zonguldak’ta Cumhurbaşkanlığı seçiminde %60 hedef koyduklarını söyleyen Ayan: “Andımızın kaldırılması, Türk milletinin bölünmesi gibi  böyle bir süreçte şekillenen herkesin adayı olabilecek bir kişi seçtik.” diye belirtti.

 Adayın belirlenmesi sürecine katkı sağlayan Büyük Birlik Partisi’ne teşekkür ettiklerini söyleyen İl başkanı Hamdi Ayan Ekmeleddinİhsanoğlu için “O hepimizin cumhurbaşkanı” dedi.  Kamu-Sen milliyetçiliği öne çıkan bir kurum olduğu için seçim ziyaretlerine buradan başladıklarını bildiren Ayan, ziyaretlerinin her gün devam edeceği bilgisini verdi. İhsanoğlu’nun ismine ve uzun zamandır yurt dışında yaşıyor olmasına yönelik sorulan soruya: “Zor görünmesine rağmen hoş bir isim. İsminin anlamı “dinin son ışığı”. Alıştıktan sonra sorun olmaz” diyerek yanıt veren Ayan “ Medya AKP kontrolünde olduğu için baskıların olması normaldir. Bir adayın hırsızlık ve arsızlık ile anılmasındansa, yurt dışında yaşamasıyla anılmasına tercih ederiz” diyerek sözlerini bitirdi.

Kamu-Sen İl Temsilcisi Kadir Balcıoğlu “Bu seçimlerin halkımızı kutuplaştırmadan  geçmesini temenni ederiz. Milletimiz için hayırlısı neyse o olsun.” diye konuştu.(Aykut KARA)