CHP’den Kilimli İl Genel Meclisi Üyeliği için aday adaylığı başvurusu yapan Sevcan Özelli neden aday olduğunu anlattı.  Cumhuriyet ilkelerinden her gün uzaklaşan, hukukun yok sayıldığı, demokrasinin ortadan kaldırıldığı, basın özgürlüğünün yok edildiği, aydınların zindana atıldığı i bir dönemde mücadelenin her alanda sürdürülmesi gerektiğine inandığı için aday olduğunu söyleyen Özelli,

“Mücadele bedel ödenerek yapılır. Ben de bu bedeli ödemeye, Atatürk’ün kurduğu cumhuriyeti koruma ve kollama görevimi yerine getirmek için aday adayı oluyorum.” dedi.

 

ÖZELLİ’NİN ÖZGEÇMİŞİ

1988 Zonguldak doğumlu olan Özelli İlk, orta ve lise öğrenimimi Zonguldak' da tamamladıktan sonra, Karaelmas Üniversitesi Muhasebe Bölümünden mezun. halen Anadolu Üniversitesi Çalışma Ekonomisi Bölümü ve İstanbul Üniversitesi Sosyoloji bölümünde öğrenim hayatım devam ediyor. Özelli, bazı özel şirketlerde çalıştıktan sonra 2011 yılında Eren Enerji Elektrik Üretim A.Ş' de Halkla İlişkiler Uzmanı olarak göreve başladı. Şirket yönetiminin özellikle çevre politikaları karşısında duyarsız tutumları olduğu gerekçesiyle görevinden istifa etti. Halen Zonguldak merkezli özel bir organizasyon, tanıtım şirketinde iş hayatıma devam ediyor.