AK Parti Beycuma Belediye Başkanı Vural Kundakçıoğlu, Elvanpazarcık Belediye Başkanı Hüseyin Uzun ve Karaman Belediye Başkanı Mustafa Kalaycı, parti binasında bir araya geldi. Düzenlenen basın toplantısında konuşan Elvanpazarcık Belediye Başkanı Hüseyin Uzun, "Merkez ilçenin 3 beldesi olarak belediye başkanlığı aday adayı başvurumuzu yapacağız. Bizleri yalnız bırakmadığınız için hepinize teşekkür ederiz. Özellikle ben Elvanpazarcık'tan bahsetmek istiyorum. 2009'da Elvanpazarcık'ta göreve geldik. 4.5 yıldır bu görevi sürdürüyoruz. 4.5 yılda yapılanlar partimizce, Zonguldak kamuoyunca malum güzel şeyler yapıldı.Zonguldak adına Gökgöl Mağarası, Harmankaya Şelalesi, Kent Ormanı Elvanpazarcık sınırları içerisinde ama ne hikmetse Elvanpazarcık ismini Zonguldak kamuoyunda bir türlü duyuramadık. 4.5 yılda biraz mesafe kaydettik ama inşallah şimdiden sonra aday adayı olup seçilirsek Elvanpazarcık'ın ismini Zonguldak'ta ve Türkiye'de duyurmak istiyoruz. Yapılan hizmetler anımsanmayacak kadar fazla. Bunda emeği geçen ilçe başkanımıza, il başkanımıza ve milletvekillerimize sonsuz teşekkür ederim" dedi.
Beycuma Belediye Başkanı Vural Kundakçıoğlu ise "2009 yılında Beycuma Belediye Başkanlığı seçimlerinde yüzde 62 oyla seçimi kazanarak Beycuma Belediye Başkanlığı görevine seçildim. O gün bugündür Beycuma'ya hizmet yapmak için gece gündüz koştuk. Yine önümüzde 2014 yerel seçimlerinde tekrar Beycuma'ya yaptığımız hizmetleri tamamlamak ve daha yeni hizmetler katmak için, tekrar adaylık için bugün ilçe başkanımıza adaylık müracaatımızı yapmak için 3 belde belediye başkanı arkadaşımızla beraber partimizde toplandık. Biz Beycuma'da 2009 yerel seçimlerinden sonra 94'te kurulan belediyenin 15 yılda yaptığı hizmetin 3 katını 5 yıla sığdırdık. Partimiz tarafından adaylık görevi bize verildiği taktirde hizmetlerin devamını inşallah Beycuma'da yine insanlarımıza sunacağız. Ben bu yolda hem kendimize hem de arkadaşlarımıza başarılar diliyorum. 2014 yerel seçimlerinin hem beldemize hem deZonguldak'ımıza hayırlar getirmesini diliyorum" diye konuştu.
Karaman Belediye Başkanı Mustafa Kalaycı, "Karaman, Ankara yolu güzergahında olması nedeniyle yapılanları fazla anlatmak istemiyorum. Dışarıdan Karaman'ın çevresinin değiştiğini herkes biliyor. Önümüzdeki dönemde yapılacak olan çok işimiz var. Projelerin tamamlanması için partimiz bizi tekrar gösterdiği zaman halkımızın da teveccühüyle önümüzdeki dönemdeki süreçteki işlerimizi tamamlamak için partimizden aday adayı oluyoruz" diye konuştu.
AK Parti Merkez İlçe Başkanı Metin Karaduman ise şöyle dedi:
"Aday adayı başvurularımız 1 Kasım 2013 günü tamamlanacak. Bununla ilgili olarak bize Zonguldak Belediye Meclis üyeliği, il genel meclis üyeliğini getiren arkadaşlarımız oldu. Ama belediye başkanlığı ile ilgili şu anda merkeze bağlı üç beldemiz var. Üç belediye başkanımız aday adayı formlarını doldurdular. Merkez ilçe başkanlığımıza teslim etmek suretiyle aday adaylıklarını açıklamış olacaklar. Üç belediyemiz de AK belediye. İktidar partisinden aldıkları güçle, yerelde kendi gayretleriyle beldelerine güzel hizmetler kazandırdılar. 30 Mart 2014 seçimlerinde de seçimi kazandıkları zaman, bu gün yaptıkları hizmetlerin iki üç katı için çaba sarf edecekler."(İHA)