CHP Kilimli İlçe Başkanı Erol Sarıal, yazılı bir açıklama yaparak son dönemde Kilimli CHP örgütüne üyelerin istifa haberlerinin gerçeği yansıtmadığını belirterek, “Çıkan haberler yanlış ve fotokopi haberlerdir” dedi.

Sarıal, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Son dönemlerde bir kısım görsel ve yazılı basında genelde partimizle, özel olarak ise CHP Kilimli İlçesine kayıtlı üyelerle ilgili olumsuz haberlere sıkça yer verildiği görülmektedir.

Bu haberler; CHP üyelerinin, yöneticilerinin istifa ettikleri, bir başka partiye üye oldukları şeklinde özetlenebilir.

İddiaların aksine partimize üye katılımının ve seçmen desteğinin her gün daha da yükselmekte olduğu üye kayıtlarına ve kamuoyu anketlerine yansımaktadır. Son on yılda, parti üye sayımız, ülke düzeyinde 700 bin üyeden, 1 milyon 300 bin üye sayısına yükselmiştir.

 CHP Kilimli ilçe üyelerimizle ilgili haberler ise tamamen asılsızdır. 

Aramızda her türlü iletişimin açık olduğu bazı gazeteciler tarafından, ilçe başkanlığımızdan hiç bir bilgi alınmadan, ilçe başkanlığımız tarafından doğrulanması gerekli olan haberler yapıldığına, üretildiğine tanık olunmaktadır. Yine tarafımızla iletişim kurarak doğrulamaya gerek bile görmeden, görüş sorulmadan bu haberlerin başka medya kuruluşları tarafından da fotokopi şeklinde basıldığı görülmektedir. 

Kilimli İlçe Gençlik Kolları Başkanlığına önerilen arkadaşımız, ilçe başkanlığımızla medeni durumuyla ilgili özel bilgiler paylaşmıştır.  Esnaflık yaparken, pandemi döneminde işsiz kalmıştır. AKP iktidarının ayrımcı tutumu karşısında iş bulmakta sıkıntı yaşamış; yurt yuva kurmakta ekonomik sorunlarla karşılaşmıştır. Özetle, işsizlik nedeniyle partiden ayrılmak durumunda kalmıştır. İstifa etmesi için aile baskısı gördüğünü ilçe başkanlığımıza açıkça söylemiştir.  İlçe başkanımız ile aralarında yapılan özel telefon görüşmeleri sonucunda makul bir gerekçeyle istifa etmesi gerektiği kendisine iletilmiştir. Sonuç olarak, CHP Kilimli Gençlik Kolları Başkanının istifası CHP Kilmli İlçe Başkanlığı tarafından istenmiştir.

CHP Kilimli İlçesi Gelik Belde Başkanımız ise Mehmet Caymaz’dır.  28 Şubat 2020 tarihinde belde başkanlığına atanmıştır. Parti üyeliğinden. Belde başkanlığından istifa etmemiş; bir başka partiye geçip üye olmamış, bir başka partiye belde başkanı olmamıştır. Gelik Belde Başkanı, yol arkadaşımız Sayın Mehmet Caymaz’a bundan sonra da görevinde, siyasal savaşımında başarılar diliyorum..

Kamuoyunun ve Basınımızın dikkatine saygıyla sunulur.”