İl İdare Kurulu; Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş, Belediye Meclis Üyeleri Recep Yılmaz, Mehmet Bozkurt, Halil Küçük ve Sadık Şirin hakkında eski terminal yerinin katılım çoğunluğuna bakılmadan Leb-i Derya firmasına ihale edildiği, bu ihale sonucunda bedeli alınmadan tapunun devredildiği, firmanın da yeri bir başka firmaya devrettiği, belediyenin alması gereken paranın akıbetinin meçhul olduğu, bu surette kamuyu zarara uğrattıkları gerekçesiyle Cumhuriyet Başsavcılığı’nca soruşturulma yapılmasına izin verdi.

İTİRAZ YOLU KAPALI
Ali Bektaş ve Belediye Meclis üyeleri, Bölge İdare Mahkemesi’ne başvurarak kararın iptalini istedi. Bölge İdare Mahkemesi 10 Ekim 2013 tarihinde aldığı kararla, ilgili kişiler hakkındaki görevi kötüye kullanma iddialarının adli takibi gerektirecek mahiyette olduğu gerekçesiyle itirazı reddetti. Mahkeme, “İlgili merci kararının onanmasına, ilgililer hakkında yasal işlemlerin yapılmasını teminen soruşturma dosyasının Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderilmesine itiraz yolu kapalı olmak kaydıyla oybirliğiyle karar verdi.

AKP’DE HESAPLAR ALTÜST!

Bu kararın ardından Cumhuriyet Başsavcılığı adı geçen şahısların ifadesine başvuracak. İddiaları ciddi bulursa Ali Bektaş ve dört meclis üyesi hakkında cezalandırılmaları istemiyle dava açacak. Bu sürecin tam da seçim takvimi içine denk gelmesi AKP örgütünü hayli zora sokacak. Ali Bektaş’ın Zonguldak Belediye Başkanı adayı olması durumunda CHP’nin eline büyük bir koz geçmiş olacak. Kozlu Belediyesi’nin kiracısı durumunda olan AKP İl Başkanı Hamdi Uçar ile bir anlamda ticari ilişkisi olan Bektaş’ın bu kıskaçtan nasıl kurtulacağı, AKP’nin üzerine yargı gölgesi düşmüş bir adayla seçime gidip gitmeyeceğineyse zaman karar verecek.