Zonguldak eski Belediye Başkanı Secaattin Gonca, dün Halkın Sesi’ni ziyaret ederek, Mustafa Özdemir’e belediye başkan adaylığıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.  Aday olup olmayacağı noktasında sık sık Zonguldaklıların sorularına muhatap olduğunu söyleyen Gonca,  “İnsanların bizi hala takdir etmesi önemli. Şükürler olsun ki bizim 5 yıllık dönemimizde kimse bize yolsuzluk ve usulsüzlük suçlaması getiremedi. Seçimi kaybetsek de hep halkın arasında olduk. Adaylık sürecini de yakından takip ediyorum.  Gelişmelere göre yol haritası çizeceğiz.” dedi.

“HER DAİM GÖREVE HAZIRIZ”

Aday adaylarının halka vaat ettikleri projelerin çoğunun kendi döneminde yarım kalan hizmetler olduğunu hatırlatan Gonca, “Zonguldak’ta hizmet noktasında ciddi bir aday sıkıntısı olduğunu düşünüyorum.  Ben siyasi konjonktüre göre bir dönem daha belediye başkanlığı yapmak istiyorum. Biz bilgi birikimimizle her daim göreve hazırız. Birileri siyasette kendi yazıp kendileri oynamak ister, ama birileri çıkar o oyunu bozar. Birilerinin kafasında bir belediye başkanı ismi olabilir. Ama halka rağmen bunu yapamazlar. Dün de böyle oldu yarında böyle olacak”  dedi.

“GEREKİRSE KAPI KAPI GEZERİM”

Kendisinin ille de aday olmak gibi bir ısrarı olmadığını ifade eden Secaattin Gonca şöyle konuştu: “Burada benim aday olup olmamamdan daha önemli olan başarılı olabilecek, bizim çıtamızı daha yukarıya çıkarabilecek bir adayın gösterilmesi… Çünkü yarım kalan projelerimiz maalesef tozlu raflarda bekliyor. Aday olmadığım takdirde başarılı olacağına inandığım, bizi mahcup etmeyecek AK Parti adayına seçimlerde destek veririm. Çünkü Zonguldak’ın yerel hizmet alabilmesi için AK Partili belediyeye ihtiyacı var”