AK Parti Zonguldak Belediye Başkan Aday Adayı Yesari Sezgin hedefleri ile ilgili olarak, “Daha iyi bir Zonguldak oluşturmak için gayret içindeyiz. Bütün aday adaylarımızda bununla ilgili çalışmalar yapıyor. Bizde bununla ilgili çalışmalarımızı yoğunlaştırdık. Herkesle görüş alışverişinde bulunuyoruz. Projeler oluşturuyoruz. Zonguldak sorunlarının çözümü için ortaya somut projeler üretiyoruz” dedi.


“BURADA YAŞAMIYORLAR, SORUNLARI NASIL BİLİYORLAR”
AK Parti Zonguldak Belediye Başkan Aday Adayı Yesari Sezgin “Bazı arkadaşlarımız burada ikamet etmedikleri halde, burada olmadıkları halde çıkıp biz Zonguldak’ın sorunların iyi biliyoruz ve biz çözeriz iddiasında bulunuyorlar. Ben bunu anlamıyorum. Zonguldak’ın sorunlarını bilmek, Zonguldak’ta yaşamakla bu sorunlarla uğraşmakla olur. Biz bu sorunlarla boğuşurken, dışarıda yaşayanların biz Zonguldak’ın sorunlarını biliyoruz demeleri ilginç geliyor. Şunu belirteyim ki ben Zonguldak’ın sorunlarını ve çözüm yollarını gerçekten biliyorum” diye konuştu.


“ZONGULDAK MARKA KENT OLACAK”
AK Parti Zonguldak Belediye Başkan Aday Adayı Yesari Sezgin “Bizim için Zonguldak önemli. Zonguldak’ı marka ve modern kent haline getirmeliyiz. Benim hedefim 3-4 sene içinde özellikle Ankara başta olmak üzere bize yakın olan illeri Zonguldak’a taşmalıyız. Denizi olmayan illerin deniz ayağı biz olacağız.
Bunu net bir şekilde söylüyorum. Zonguldak 3-4 sene içinde başta Ankara olmak üzere insanların gelmek istediği bir marka kent olacak” dedi.


“KOZLU-ZONGULDAK ARASI TREN PROJESİ”
Kozlu-Zonguldak arasındaki tren projesini değerlendiren Sezgin, “Kent Konseyi görevindeyken bir çok proje geliştirdik. Bunlardan biride mesela Zonguldak-Kozlu arası raylı sistem projesidir. Bu somut ve bizim projemizdir. Birileri çıkıyor ve sahiplenmeye çalışıyor ama, çıksın tarihini söylesinler. Bu proje çok önemli bir proje idi. İki belediyenin başkanına da söyledik ama olmadı. Evet sanki adaylık konusu bitmiş gibi bir hava var ama bu böyle değil. Adayın nasıl belirleneceğini başbakanımız net bir şekilde ifade etti. Hafta sonu temayül yapılacak. Anketler yapılacak. Daha sonra aday adayları ile görüşmeler yapılacak. Mülakatlar olacak. Bunu bu şekilde lanse etmek hem genel merkezimize hem de tüm adaylara saygısızlık” şeklinde konuştu.