Yerin altından su çıkarma işinde bu toprakların en iyilerinden olan kardeşimiz “önemli-değerli” ayrımı yapıldığında en kıymetli kişiler arasında yer alır.

Yaşı 70’i geçmesine rağmen hala dağ-bayır demeden haftanın 7 günü çalışır. Bu ülkenin değerini artırmak için ter döker.

O “çalışırken dinlenen” insanlardandır. Yorulmak nedir bilmez. Kara, yavan, fakir 70’li yıllarda meslek lisesinin ağaç işleri bölümünü bitirmiştir. Kırşehir’in bozkır köylerini aşıp Ankara’ya üniversite okumak için gelir. Önce 2 yıllık bir bölüm seçer. Ancak burayı sevmez. Mühendis olmak istemektedir. Dershaneye yazılır. 1 yıl dersleri takip eder. Ancak istediği bölüme giremez. Fakat ailesine bunu söylemez. 2 yıl Ankara’da yaşar. Büyükleri onu üniversitede okuyor diye bilir.

İki yıl sonra köye döner. “Sağ-sol çatışmaları olduğu için okulu bırakıp geldim” der. Yaşı geldiği için paldır küldür askere alınır. Maceralı bir askerlikten sonra iş hayatına atılır. Marangozluk üzerine bir atölye açar. Ama istikrarlı bir sistem meydana getiremez.

Arada evlenmiştir. İki evladı dünyaya gelmiştir. Bir gün ani bir kararla atölyesini kapatır. Sadece bir valiz ve ailesiyle Ankara’ya iner. Çocukları terminale bırakır. Bir taksiye atlar. “Bana bir gecekondu bul kardeş” der.

Akşama doğru tek göz bir ev bulur. Bit pazarından mini tüp gaz, sünger yatak, çaydanlık, 2-3 tabak alır. Ankara’da iş aramaya başlar.

Sondaj işleri yapan bir şirkette işçi olarak başlar. İki gün sonra ailesini tek göz kötü evde bırakıp Erzurum’da sondaj işinde çalışmaya başlar.

Birkaç ay sonra Ankara’ya döner. Burada birkaç farklı işte çalışır. Bolu Dağına tünel açmaya başlayan İtalyan firmasına sondajcı olarak transfer olur. Dağlarda 15 yıl kadar çok yüksek bir aylık gelir ile çalışır.

Tünel işi bitince konfeksiyoncu dükkanı açar. Pazarlarda don gömlek satar. Bu iş onu hiç tatmin etmez. Eşyaları satıp çıkar. Ardından restoran işletir. O da can sıkıcı hadiselere yol açar.

2 binlerin başından itibaren kendi sondaj şirketini kurar. Hala 10-15 kişilik bir ekiple Türkiye’nin her noktasında sondajlar yapan bir kişidir o.

Siyasetle, sahtecilikle, avantacılıkla, tembellikle işi yoktur. Bu dünyanın değerli insanlarındandır. Hayatı belki 1000 sayfalık roman olacak yoğunluktadır.

Onca badireye rağmen sabrını hiç tüketmemiştir. Her zaman neşeli ve bilgedir. Bu değerli, maceracı, kalender insan İrfan Tekin Bey’dir. Onu mutlaka tanımalısınız (0533 247 32 24).

Ali Özdemir

www.aliozdemir.net

0505 220 83 85

04.12.2021