Ereğli’nin hocası Zafer Şahin oldukça iddialı…

 13’TE 13 YAPACAĞIZ

 Eflatun-beyazlı takımın hocası Zafer Şahin, ikinci yarıda büyük düşünüyor. Ertelenen maçla birlikte ikinci yarıda 13 maç oynayacaklarını hatırlatan Şahin, “Bu 13 maçın hepsini kazanacağız” dedi.

***

 

Bölgesel Amatör Lig takımı Ereğli Belediyespor’da göreve geldiği haftadan itibaren takımın havasını olumlu yönde değiştiren antrenör Zafer Şahin, önemli açıklamalarda bulundu. Üst üste kazanılan 5 maçla birlikte şampiyonluk yarışının içine giren eflatun-beyazlı takımda antrenör Zafer Şahin,  ikinci yarıdan oldukça umutlu. Oldukça iddialı konuşan genç teknik adam, ikinci yarıda oynanacak tüm maçları kazanacaklarını vurguladı.

“BEN ‘BU TAKIM ŞAMPİYON OLACAK’ DEDİĞİMDE HERKES  BANA GÜLÜYORDU”

Takımın çalıştırıcısı Zafer Şahin, moral ve motivasyon anlamında kötü bir süreçte Ereğli Belediyespor’a geldiğini söyleyerek, “Yinede futbolcularımız mücadeleyi bırakmadı. Kazanma duygusu ve şampiyonluk hedefimiz doğrultusunda hedeften kopmadık. Ben ‘bu takım şampiyon olacak’ dediğimde herkes  bana gülüyordu. Bizim gördüğümüz gibi onlar göremedikleri için gülüyorlardı. İyi bir ivme yakaladık. Hem moral-motivasyon hem de fizik-kondisyon olarak takıma katkı sağlayınca iyi yerlere geldik” dedi.

“HIRSLI VE MÜCADELECİ BİR TAKIM OLUŞTURDUM”

Futbolculuk  döneminde de hırslı  bir karaktere sahip olduğunu söyleyen Şahin, “Antrenörlük kariyerimde de aynıyım. Çok hırslı bir kişiliğim var. Antrenmanda da maçta da mağlup olmayı sevmiyorum. Kendi karakterimi futbolcularıma  aktarmaya çalıştım. Öyle bir takım oluşturmaktı hedefim. Oluşturduğumu da düşünüyorum. İkinci yarıda ertelenen 100. Yıl Soğuksuspor maçıyla birlikte 13 müsabaka oynanacak. 13’te 13 yapacak bir takım göreceksiniz. Ve bunu başaracağız. Bu takımın güvene ihtiyacı vardı. Biz onlara güveniyoruz. Onlarda sahada çok iyi mücadele ederek güvenimizi boşa çıkarmıyorlar. İnşallah sezon sonunda da hedefe ulaşacağımızı düşünüyorum” şeklinde konuştu.

Eren ARSLANYILMAZ

“TAMAMEN SKANDAL BİR OLAY”

Güvenlik yetersizliği nedeniyle ertelen 100. Yıl Soğukspor maçı hakkında da konuşan Zafer Şahin, durumu ‘skandal’ olarak yorumladı. 6’ıncı galibiyet için Karabük’e gittiklerini söyleyen Şahin, “5’te 5’ten sonra Soğuksu’ya 6’ncı galibiyet için gittik ama enteresan bir şekilde maç ertelendi. Çok komik bir durum. Böyle olayların yaşanacağı yerleri hiçbir ligde oynatmayacak o zaman Federasyon. Lüzumsuz bir lig olarak görüyorlar demek ki. Tamamen skandal bir olay. Benim oyuncularımın çok iyi hazırlandığı, moral ve motivasyon anlamında çok iyi bir durumda geldiğimiz deplasmandan bu şekilde dönmemiz çok kötü oldu. Biz her maçı kazanmak için çıkıyoruz. Çok fark eden bir durum olmayacak. Ertelenen bir maçı da kazanacağım. Ondan yana bir şüphem yok. Devre arasında yaptığım bütün programlar alt üst oldu. Bunun bir bedeli olması gerek. Bölgesel Amatör Lig’de kısıtlı bütçeler var. Biz oraya bir gün öncesinden gidiyoruz. Antalya’da kamp programımız var. Biz oraya para ödüyoruz. Yazık oldu kısacası. Sonuç ne olursa olsun keşke oynansaydı. İyi olmadı bizim için. Takımlar özellikle ertelenen maçlarda aynı kadro ile mücadele etmek zorunda. Yeni transferler oynayamıyor. Gelecek ve gidecek oyuncular olacak. Çok saçma bir durum”

“ÜNLÜ FUTBOLCULAR TAKIMA MORAL OLUYOR”

Göreve geldiğinde birlikte oynadığı eski takım arkadaşlarını Ereğli’ye davet eden ve futbolcularla tanıştıran Şahin, “Çocuklar için ünlü sporcuların gelmesi anlamlı durumlar. Moral ve motivasyon anlamında hem futbolculara hem de bize yansıyor. İyi dostluklar edinmişiz. Bizi yalnız bırakmıyorlar. Bu takımın güvene ihtiyacı vardı. Biz onlara güveniyoruz. Onlarda sahada çok iyi mücadele ederek güvenimizi boşa çıkarmıyorlar. İnşallah sezon sonunda da hedefe ulaşacağımızı düşünüyorum.

 

***Ereğli’ye geldiğimde inancını kaybetmiş insanlarla karşılaştığını söyleyen Şahin, “Ben ‘bu takım şampiyon olacak’ dediğimde herkes  bana gülüyordu. Şimdi ise durum ortada. İyi bir ive yakaladık” dedi.

 

BAŞARININ SIRRI:  KARŞILIKLI GÜVEN

“Ben futbolcularıma güvendim,  Onlarda sahada çok iyi mücadele ederek güvenimizi boşa çıkarmıyorlar” diyen Zafer Şahin,  başarının sırını açıkladı.

Kamp 23 Aralık’ta başlıyor

Ereğli Belediyespor, 23 Aralık-5 Ocak tarihleri arasında ikinci yarı için Antalya’da kamp yapacak

******

Bölgesel Amatör Lig 6’ıncı Grup’ta ilk yarıyı bir maçı eksik 21 puanla 5’inci sırada tamamlayan Ereğli Belediyespor’da hazırlık kampı programı belli oldu. 4 günlük tatilin ardından 22 Aralık Cuma günü tesislerde toplanacak eflatun-beyazlı takım, 23 Aralık Cumartesi Antalya’da kampa başlayacak. 14 gün süreyle ikinci yarıya sıkı bir şekilde hazırlanacak Ereğli Belediyespor, 4-5 hazırlık maçı yapmayı planlıyor. 5 Ocak tarihinde kampı tamamlayacak Ereğli Belediyespor, ilk yarıda ertelenen 100. Yıl Soğuksuspor karşılaşması ve ikinci yarının ilk haftasında oynanacak Devrek Belediyespor maçı hazırlıklarını kendi tesislerinde sürdürecek.

Takviye yapılacak

Ereğli Belediyespor’un hocası Zafer Şahin,  gidecek ve gelecek oyuncular ı belirledi. Hazırladığı raporu yönetime sunan Şahin’in en az 4-5 transfer istediği öğrenildi. Forvet, orta saha ve stopere takviye yapmayı düşünen eflatun-beyazlı yönetim, hocanın raporu doğrultusunda  vakit kaybetmeden çalışmalarına başladı.

5 oyuncuyla yollar ayrıldı

Ereğli Belediyespor yönetimi antrenör Zafer Şahin’in raporu doğrultusunda 5 oyuncuyla yollarını ayırdığını duyurdu.  Kendilerine takım bulmaları istenen Cengizhan Aydemir, Ahmed Olgun, Enes Diyarlı, Oğuz Yalçın ve Okan Avcı ile yollarını ayıran eflatun-beyazlı yönetim, oyunculara  “kulübümüze hizmetlerinden dolayı teşekkür eder, futbol yaşamlarında başarılar dileriz” açıklamasını yaptı.