Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği (TFFHGD) Zonguldak Şube Başkanı Ümit Kaya, 18 yıllık görev yaptığı hakemliği bıraktığını açıkladı.  
Hakemliği bıraktığını sosyal medya hesabından duyuran Kaya şu ifadelere yer verdi: “17 Yaşında başlamış olduğum, 18 yıl büyük bir onur ve gururla çeşitli Klasmanlar da görev yaptığım Hakemlik görevimi sonlandırdığımı saygılarımla belirtmek isterim. 
Gerek genç yaşımda, gerekse de Hakemliği bırakma dilekçemin altına son imzamı atana denk Hakemlik disiplininden ödün vermeden yaşadım ve yaşamaya devam edeceğim. Şükürler olsun ki alnımız ak, başımız dik bir şekilde görevimizi bırakmak nasip oldu.
Hakemlik hayatım süresince, yeşil sahalarda müsabakalarını yönettiğim Futbolcu kardeşlerime, Antrenör Hocalarımıza, değerli Kulüp Yöneticilerime, aynı sahada kader birliği yaptığım, ömrüm boyunca dostluklarını hiç unutmayacağım Hakem Dostlarıma, Hakemliğe başlamama vesile olan değerli Hocalarıma, Hakemlik dönemimde görev yapan değerli İl Hakem Kurulu Başkanlarıma, Merkez Hakem Kurulu Başkanı ve Üyelerine hepsine çok çok teşekkür ederim. 
Her veda hüzünlüdür! Ama bu bir veda değil, yeni bir başlangıçtır.
Saygılar Sunarım” ifadelerine yer verdi
Haber: Selçuk KOÇAKLI