Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından 2 sezon önce amatör takımlar için hayata geçirilen 27 yaş sınırlaması, yeni öncesi masaya yatırıldı. Birçok tartışmaları beraberinde getiren 27+4 olan yaş kontenjanının TFF Amatör İşler Kurulu toplantısında görüşüldüğü, 2013-2014 sezonunda 30+4 olmak üzere değiştirilmesi yönünde tavsiye edilmesi gündeme geldi.

 

Türkiye Futbol Federasyonu Amatör İşler Kurulu, geçtiğimiz günlerde yaptığı toplantıda amatör liglerde 2 sezon önce faaliyete geçen 27 yaş sınırlamasına düzenleme getirmek için düğmeye bastı.

Geçtiğimiz günlerde İstanbul Tarabya Otel’de TFF Yönetim Kurulu Üyesi, TASKK ve İASKF Genel Başkanı Ali Düşmez başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya, Genel Sekreter Yardımcı Adnan Ersan ve 32 üye katıldı. 2012-2013 Futbol Sezonu Yerel ve Bölgesel Amatör Ligler ile Türkiye Şampiyonaları’nın öncelikli olarak değerlendirildiği toplantıda, Amatör Futbol Uygulama Esasları ve Bölgesel Amatör Lig (BAL) Statüsü görüşüldü.

Yapılan toplantıda önemli kararların alındı. En önemlisi ise, TFF’nin 2011-2012 sezonu öncesi hayata geçirdiği 27 yaş sınırlamasının kaldırılması yönündeki görüşmelerin olduğu öğrenildi. Bu uygulamayla amatör takımlar, 27 yaş ve üstü futbolcuları kadrolarında istekleri kadar bulunduracak ancak 27 ve en fazla 4 futbolcu maçlarda oynayacaktı.

YAŞ SINIRLAMASI 27’DEN 30’A ÇIKACAK

Yaş kontenjanına girdikleri için futboldan uzak kalan futbolcuların  eylemlerle karşı çıktığı ve birçok tartışmayı  beraberinde getiren bu uygulama TFF tarafından masa yatırıldı. Geçtiği 2 sezon önce 27 olan yaş sınırı 30’a çıkacak ve kontenjan sayısı 4 veya 5 olacak. Henüz daha taslak halinde olan uygulamanın 30+4 veya 30+5 olmak üzere değiştirilmesi yönünde TFF Yönetim Kurulu’na tavsiye kararı verilmesine karar kılındı. Yönetim Kurulu onaylarsa gelecek sezon amatörde kontenjan 30+4 veya 30+5 olacak ancak 30+4′ün daha olası göründüğü belirtildi.

ALT YAPILARDAN 2 OYUNCU BULUNDURMAK ZORUNLU OLACAK

Toplantıda konuşulan bir diğer konu ise, altı yapılar oldu. Gelecek sezon Bölgesel Amatör Lig takımlarına altyapılarından gelen en az 2 oyuncuyu oynatma veya kadroda bulundurması uygulamasının getirilmesi bekleniyor.  Merakla beklenen 4’üncü Lig hakkındaysa kurulda herhangi bir görüşme gerçekleşmediği alınan bilgiler arasında.

Eren ARSLANYILMAZ

 

 

 

 

 

 

Türkiye Futbol Federasyonu Amatör İşler Kurulu İstanbul’da toplanırken çok önemli kararlara imza atıldı.