***Zonguldak’ın Devrek ilçesi Çaydeğirmeni beldesinde yaşayan Milli sporcu Sudenur Basancı, 56 genç kadınlar K1 branşında Türkiye Kick Boks Şampiyonasında şampiyon olarak altın madalyanın sahibi oldu.    
***Milli sporcu Sudenur Basancı aldığı bu şampiyonluk sonrasında 8. kez Türkiye Şampiyonluğuna ulaşırken, ileri bir tarihte İtalya’da yapılacak olan Kick Boks Dünya Şampiyonasında Milli Takım forması altında ülkemizi ve Zonguldak’ı temsil  edecek.  
Türkiye Kick Boks Federasyonu ile Kocaeli Büyükşehir Belediyesi iş birliğinde düzenlenen Büyükler, Gençler, Yıldızlar ve Minikler Türkiye Kick Boks Şampiyonası Kocaeli ilinde devam ediyor. 
21 Haziran'da başlayan ve  27 Haziran'da ise  son bulacak olan Şampiyonaya 78 ilden 4 bin 850  Erkek ve Kadın sporcu katıldı. 
Kocaeli Yahya Kaptan Şehit Polis Recep Topaloğlu Spor Salonu’nda  devam eden Türkiye Kıck Boks Şampiyonası'nda sporcular kendi kategorilerinde şampiyon olabilmek için savaşıyorlar.  
Bu önemli şampiyonaya Zonguldak’tan bir çok sporcu katılırken, Zonguldak’ın Devrek ilçesi Çaydeğirmeni beldesinde yaşayan Milli sporcu Sudenur Basancı’da yer aldı.  
Milli sporcu Sudenur Basancı, Türkiye Kick Boks Şampiyonasında 56 genç kadınlar K1 branşında rakiplerini yenerek Türkiye Şampiyonu olarak altın madalyanın sahibi oldu. 
Milli Antrenör Cemal Kocaser’in öğrencisi olan Milli sporcu Sudenur Basancı, 8. T,ürkiye Şampiyonluğuna ulaşırken, ileri bir tarihte  ise  İtalya’da yapılacak olan Kick Boks Dünya Şampiyonasında Milli Takım forması altında ülkemizi ve Zonguldak’ı temsil  edecek.  
Zonguldaklı Milli Antrenör Cemal Kocaser, Milli sporcu Sudenur Basancı’ın  şampiyon olması nedeniyle duygularını kişisel sosyal medya hesabından paylaştı.  Kocaser yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Şükürler olsun 3 ayaktan oluşan Türkiye Kick Boks Milli Takım seçme şampiyonaların tamamında K1 branşında 1. olarak bu yıl İtalya’da yapılacak Wako Dünya Şampiyonasında Zonguldaklı şampiyon sporcum vatanı bayrağı temsil edecek.” dedi 
Öte yandan bir başka Zonguldaklı kadın sporcu İlknur Kabuk ise Türkiye Kick Boks şampiyonasında 50 Genç Kadınlar K2 branşında Türkiye 3.’sü olarak bronz madalya kazandı.    
Haber: Selçuk KOÇAKLI