Türk Futbolu’nun yaşayan efsanelerinden Tanju Çolak  Zonguldak’ta.  Efsane golcü, Bülent Ecevit Üniversitesi öğrencilerinin hazırladığı bir panele katılmak amacıyla geldiği Zonguldak’ta önemli açıklamalar yaptı. Tanju Çolak,  Fenerbahçelilerin Galatasaray’ı alkışlamaları gerektiğini söyleyerek, “Belki bu milat olmaz ama milat için güzel bir adım olur…” dedi.

 

Eski milli futbolcu ve aynı zamanda Avrupa gol kralı Tanju Çolak,  Bülent Ecevit Üniversitesi öğrencilerinin hazırladığı bir panele katılmak amacıyla geldiği Zonguldak’ta ilk önce Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık ve ardından Zonguldak Kömürspor onursal başkanı Erdoğan Demir’i ziyaret etti.

Futbolu bıraktıktan sonra kısa bir süre teknik adam olarak çalışan ancak bir süre sonra da çalışma hayatına başka alanlarda devam eden Çolak, Bülent Ecevit Üniversitesi öğrencilerinin hazırladığı bir panele katılmak amacıyla geldiği Zonguldak ziyareti öncesi Karadeniz Ereğli’de Belediye Başkanı Halil Posbıyık ile bir araya geldi. Ziyarette Antrenörler Resul Kumaş ile İsmail Yalçın’da yer aldı.

 

2012-13 Futbol Sezonu’nun bir değerlendirmesini yapan Çolak, Galatasaray’ın şampiyonluğunun hayırlı olması dileklerini sunarken, yakın geçmişten de bir anekdotu paylaştı. Galatasaray’dan Fenerbahçe’ye transfer olduğu yıl Ali Sami Yen Stadı’nda oynanan ve kendisinin atığı gollerle Fenerbahçe’nin 2-0 kazandığı ilk maçtan sonra Galatasaraylı taraftarlarının kendisini alkışladığını belirten Tanju Çolak; “Bunu Fenerbahçeli futbolcular, taraftarlar, yöneticiler ve tabii ki Aykut Kocaman da yapabilir. Bence Fenerbahçeliler de Şampiyon Galatasaray’ı alkışlamalıdır. Belki milat olmaz ama milat için güzel bir adım olur…”, dedi.

Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ı ziyaretinden sonra Zonguldak merkezine gelen Tanju Çolak, burada Zonguldak Kömürspor onursal başkanı Erdoğan Demir’i ziyaret etti. Çolak, burada kırmızı-lacivertli takımın amatörde bulunmasında dolayı ve aynı zamanda son maçta kaçan şampiyonluğa üzgün olduğunu dile getirdi. Zonguldak’ın başarılı bir yönetimle hak ettiği yere geleceğini söyledi.