Zonguldaklı 110 metre engel koşucusu Harun Akın, ilkleri yaşıyor. Zonguldak atletizmin başarılı sporcusu Harun Akın, çıtayı he geçen gün yukarılara taşıyor.

Harun Akın, 22-27 Haziran tarihleri arasında ÇEK Cumhuriyeti'nin Karlovy Vary kentinde yapılacak Okullar Atletizm Dünya Şampiyonası'na katılacak milli takım kadrosuna çağrılmıştı. İlk kez ay-yıldızlı formayı sırtına geçirecek olan Harun Akın, eğitim-öğretim gördüğü İMKB Anadolu Lisesi’nin ve Zonguldak’ı temsil etmenin haklı gururunu yaşayacak.

Hazırlıklarını sürdüren 15 yaşındaki atlet, son olarak Denizli’de düzenlenen Yıldızlar Atletizm Türkiye Şampiyonası’nda piste çıktı. 110 metre engel koşusunda şampiyonada fırtına gibi esen Akın, 14.44 koşarak birinci oldu. Pistte rakiplerine toz yutturan Harun Akın, yaptığı dereceyle Türkiye Şampiyonluğunu getirdi ve altın madalyanın sahibi oldu. Harun Akın’ın bu şampiyonluğu aynı zamanda kariyerinde yıldızlar kategorisinde yaşadığı ilk şampiyonluk oldu. Atletizm İl Temsilcisi Erol Emral’ın sporcusu olan Harun Akın, yıldızlar kategorisinde ilk şampiyonluğunu yaşadığı için mutlu olduğunu söyleyerek, “Şimdi sırada Okullar arası Dünya Atletizm Şampiyonası var. Çek Cumhuriyeti’nde yapılacak şampiyonada elimden gelenin en iyisini yaparak, okuluma ve Zonguldak’a bir madalya daha getirmek istiyorum” dedi.