TFF 2.lig Beyaz Grup ekiplerinden Şanlıurfaspor, Zonguldaklı futbolcu Alpay Koçaklı’yı resmen kadrosuna kattığını duyurdu.   
Geçtiğimiz günlerde 23 yaşındaki sağ kanat oyuncusu Alpay Koçaklı ile prensiple anlaşan Şanlıurfaspor yönetimi, bugün ise Alpay Koçaklı ile bir ara gelerek 1 yıllık resmi imzayı attırdı.  
Şanlıurfaspor ile anlaşan Alpay Koçaklı, yeşil-sarı formayı giyerek pozunu verdi.  
Ayrıca genç oyuncu Zonguldak Kömürspor’un da transfer listesinde yer alıyordu. Ancak Zonguldak Kömürspor’dan gelen teklifi geri çeviren Koçaklı tercihini Şanlıurfaspor’dan yana kullandı. 


Öte yandan Alpay Koçaklı ile anlaştıklarını kulübün sosyal medya hesabından duyuran Şanlıurfspor kulübü şu ifadelere yer verdi: “Geçen sezon Sivas Belediyespor forması giyen ve sezonu 12 gol ile tamamlayan  23 yaşındaki sağ kanat oyuncusu Alpay Koçaklı ile sözleşme imzaladık.   Kulüp Başkanımız Emin Yetim, Transferimizin camiamıza ve yeni Futbolcumuz Alpay Koçaklı'ya hayırlı olmasını diledi.
Zonguldak doğumlu olan 23 yaşındaki kanat oyuncusu  Alpay Koçaklı futbola Devrek Belediyespor’da başladı. Ardından Kardemir Karabükspor, Gaziantepspor, Alanyaspor, Sakaryaspor, Adanaspor, Giresunspor ve son olarak da Sivas Belediyespor’un formasını giydi.
23 yaşındaki tecrübeli genç oyuncu Alpay Koçaklı, asıl mevkii sağ kanat olmasına rağmen sol kanat ve forvet arkasında da oynayabiliyor. İki ayağını iyi kullanabilen Koçaklı attığı frikik golleri ile adından çok fazla söz ettirdi.
Özellikle Koçaklı, Türkiye Kupasında Trabzonspor’a ve Türkiye 19 Yaş Altı Futbol Milli Takımı'nın, Ukrayna ile oynadığı maçta da attığı iki frikik golü ile de Türkiye’nin gündemine oturmuştu.
Koçaklı, Kardemir Karabükspor’da 4 kez forma giydi, 1 gole imza attı. Gaziantepspor’da 18 maç 3 gol, UEFA 19 Şampiyonası’nda Türkiye Milli Takımı’nda 6 kez forma giydi 2 gol attı. Adanaspor’da 2 kez forma giydi, Alanyaspor’da 2 kez forma giydi 2 gol kaydetti. Giresunspor’da 12 maç, Sakaryaspor’da 22 maç forma giyen Koçaklı Sivas Belediyespor’da ise 58 kez forma giydi ve rakip filelere ise 16 gol kaydetti. Koçaklı, kariyerinde Toplam 117 kez forma giyerken rakip filelere ise 24 gol attı. 
 Haber: Selçuk KOÇAKLI