Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu (TASKK) tarafından Amatör Spor Kulüpleri Federasyonlarına (ASKF) Bölgesel Amatör Lig (BAL) ile ilgili yazı gönderdi. 56 ilde bulunan ASKF başkanlıklarına  gönderilen kurallarda, belirlenen bir sağlık görevlisi,  futbolcuların coronavirüs testi sonuçlarını kontrol edecek. Öte yandan, 4 Haziran 2021 tarihinde, BAL müsabakalarına katılacak olan ASKF Başkanlıklarında video konferans uygulaması ile denetçilere ve sağlık tedbirleri kontrolü yapacak kişilere eğitim semineri verilecek. 
TASKK tarafından ASKF başkanlıklarına gönderilen yazı şu şekilde: “9 Haziran 2021 tarihinde başlayacak ve Temmuz ayı ortalarında sonuçlanacak olan 2020-2021 sezonu Bölgesel Amatör Lig 56 ilimizde oynanacaktır. 
ASKF’lerimiz illerinde oynanan müsabakalara Denetçi ataması yapmanın yanında Covid-19 salgını nedeniyle Profesyonel liglerde uygulanan Sağlık Tedbirleri Kontrolörü görevlisi ataması da yapacaklardır. Sağlık Tedbirleri Kontrolörleri spor müsabakalarında görev yapan sağlık görevlilileri arasında tecrübeli olanlardan seçilecek olup Covid-19 salgını nedeniyle uygulanacak tebdirlerle ilgili görev yapacaktır. ASKF’lerimiz, BAL müsabakasında görev yapacak Sağlık Kontrolörlerini 3 Haziran 2021 tarihine kadar belirleyeceklerdir. 
108 takımla oynanacak BAL’da; 
1 – 2 Takımla temsil edilen iller 1 asıl 1 yedek
3 – 4 Takımla temsil edilen iller 2 asıl 2 yedek
5 – 6 Takımla temsil edilen iller 3 asıl 2 yedek
7 – 8 Takımla temsil edilen iller 4 asıl 2 yedek
Sağlık Kontrolörü belirleyeceklerdir. 
BAL müsabakalarında Denetçi ataması önceki yıllarda olduğu gibi devam edecektir. 4 Haziran 2021 tarihinde BAL müsabakalarına katılacak olan 56 ilimizin ASKF Başkanlıklarında Video Konferans (Zoom) uygulaması ile Denetçilerimize ve Sağlık Tedbirleri Kontrolü arkadaşlarımıza eğitim semineri verilecektir. 
Eğitim Seminerinin illerimize göre saatleri ve Zoom link hattı 3 Haziran 2021 tarihinde bildirilecektir. ASKF’lerimiz bu tarihe kadar Sağlık Kontrolörlerini belirlemelidirler. Denetçiler daha önce belirlenmişti. 
Belirtilen tarihte ve saatte Sağlık Kontrolörlerini ve yeterli sayıda Denetçiyi seminere katılmak için bilgilendirmenizi önemle rica ederiz.”