Türkiye Atletizm Federasyonu’nun 2013 yılı faaliyet programında yer alan ve Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü Spor Kuruluşları Dairesi Başkanlığı ile Trabzon Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından organize edilen Okullar arası Puanlı Atletizm Türkiye Şampiyonası, Trabzon Söğütlü Atletizm Sahası'nda yapılan final müsabakaları ile sona erdi.
15-16 Mayıs tarihleri arasında yapılan müsabakalarda 16 kız, 16 erkek takımlarından yaklaşık 500 sporcu mücadele etti. Takımların yanı sıra ferdi sporcularda pistte çıktılar.

Geçtiğimiz aylarda Bursa’da yapılan yarı final müsabakalarını geçerek Zonguldak’ı Türkiye Şampiyonası finallerinde temsil eden ferdi sporcularımız kente madalya ile döndü. Antrenör Erol Emral, Tarık Sarsık ve Sema Sarsık yönetiminde Trabzon’da boy gösteren Harun Akın, Ahmet Talha Kılıç ve Emrecan Ercan kazandıkları madalya ile Zonguldak’ın ve okullarının gururu oldular

Şampiyonada 110 metre engel koşusunda piste çıkan Erdemir Anadolu Lisesi öğrencisi Harun Akın, 14.55’lik derecesiyle Türkiye 2’ncisi oldu. Zonguldak Endüstri Meslek Lisesi adına yarışan Ahmet Talha Kılıç cirit atmada 55 metre atarak Türkiye 3’üncüsü, Emrecan Ercan’da disk atmada 44.34 atarak Türkiye 2’ncisi oldular.

Atletizm İl Temsilcisi Erol Emral, ferdi olarak katılan sporcuların beklentilere cevap verdikleri ve istenilen dereceleri çıkardıklarını söyledi.

Eren ARSLANYILMAZ