Zonguldakspor’un kaderini belirleyecek toplantı sona erdi.  Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, Rödovans saha sahibi Alaattin Kurnaz, TSO Başkanı Metin Demir ve Zonguldakspor Kulüp Başkanı Süleyman Caner, Zonguldakspor A.Ş. Başkanı Hakan Hürfikir, Zonguldakspor eski Kulüp Başkanı Salih Demir Dedeman Otel'de bir araya geldi.
Yaklaşık 2 saat süren toplantı sonrası Zonguldakspor'a destek sağlayacak sabit gelir, mevcut borçların yapılandırılması ve geleceğe yönelik projeler görüşüldü. Rödovans sahaların ürettikleri kömürlerin satışından ve ÇATES-Eren Enerji’nin alacağı kömür ton başına 1,5 lira kesilmesine karar verildi.
Toplantı sonrası kulüpte üst düzey üyelikler açılarak üyelere de oy kullanma hakkı tanınacağı ayrıca Lavuar alanının yenilenmesi nedeniyle yeni otopark alternatifi üretilmesi ve harfiyat döküm alanları konusunda yeni alanlar tespit edilerek Zonguldak Kömürspor’a gelir temin edilmesi konuları da görüşüldü.
Yeni yapılacak kongre ile birlikte seçilecek yeni yönetim kurulu kulüp kasasına girecek ve çıkacak her türlü gelir-giderler şeffaf olarak kamuoyu ile paylaşılacak.
Zonguldakspor'un  çok daha iyi şartlarda ayakta kalabilmesi ve devamlılık sağlayabilmesi için tespit edilen alanlarla yeni kulüp binası ve yeni antrenman sahaları yapılması kararlaştırıldı.
Gerçekleştirilen toplantının ardından hafta sonunda alınan kararlar gözden geçirildikten sonra ikinci bir toplantı gerçekleştirileceği açıklandı.