Genç Erkekler yarı final müsabakalarında gösterdikleri başarılı performansla 16 takım arasına giren ve 5-10 Haziran günlerinde yapılacak Türkiye Şampiyonası’nda Zonguldak’ı temsil edecek olan Sanat Teknik Gençlikspor, Kastamonu’ya hareket etti. Takımın genç çalıştırıcısı Kıvanç Çeküç, hedeflerinin ilk 8 takım arasına girmek olduğunu söyledi.

Türkiye Hentbol Federasyonu tarafından düzenlenen 2012-2013 Genç Erkekler Müsabakalarında çeyrek ve yarı finalleri başarılı bir şekilde tamamlayan Sanat Teknik Gençlikspor, rotasını finallere çevirdi.

24-28 mayıs tarihleri arasında Zonguldak’ın ev sahipliğinde yapılan yarı final müsabakalarında 4 maçta; 2 galibiyet, 1 beraberlik ve 1 yenilgiyle final vizesi alan Sanat Teknik Gençlikspor,  5-10 Haziran 2013 tarihleri arasında Kastamonu’da yapılacak Türkiye Şampiyonası’na katılmaya hak kazandı. Bu başarılarıyla Türkiye’de 16 takım arasına giren temsilcimiz, finallerin yapılacağı Kastamonu’ya hareket etti.

1994 ve daha küçük doğumlu sporcuların yer aldığı Türkiye Şampiyonası Finalleri,  Kastamonu Atatürk Spor Salonu ve Endüstri Meslek Lisesi Spor Salonu ev sahipliğinde yapacak. Müsabakalar 5-6-7 Haziran tarihlerinde çift salonda, 8-9-10 Haziran tarihlerinde ise sadece Atatürk Spor Salonu'nda oynanacak.
Genç Erkekler Türkiye Şampiyonası Final Müsabakalarında Sanat Teknik Gençlikspor, Ankara Çankaya Belediyespor, Ankara Büyükşehir Belediyespor,Ankara Milli Piyangospor ,Bursa Nilüfer Belediyespor, İstanbul Ana Fen Kolejispor, Beşiktaş, İstanbul Cent Kolejispor, Rize Gençlikspor, Konya Selçuklu Belediyespor, Mardin Margençspor, Samsun Bafraspor, Elazığ Avukat İbrahim Gök Spor Kulübü, Eskişehir Anadolu Üniversitesi Spor Kulübü, Sakarya Büyükşehir Belediyespor, Sivas Gençlikspor ile mücadele edecek.

“HEDEFİMİZ İLK 8”

Kastamonu’ya Zonguldak Endüstri Meslek Lisesi önünden hareket eden Sanat Teknik Gençlikspor’da Antrenör Kıvanç Çeküç, hedeflerini söyledi. Çeküç, grup maçları, çeyrek ve yarı finallerde iyi mücadele sonunda finallere kaldıklarını söyleyerek, “Buraya kadar gelmekte büyük başarı. İyi bir mücadele sonunda hak ettiğimiz yerdeyiz. Ama finallerde güçlü rakiplerle mücadele edeceğiz. Türkiye’nin en iyi 16 takımı burada. Buraya gelmek kolay değil. Çok zorlu maçlar oynayacağız. Dediğim gibi buraya gelmek büyük bir başarı ve biz burada öyle büyük düşünmüyoruz. Türkiye’de ilk 8’in içine girmek asıl hedefimiz. Tabi maçlar ne getirir bilinmez. Gidebildiğimiz yere kadar gitmek istiyoruz” dedi.

Eren ARSLANYILMAZ