Zonguldak Kömürspor’a sahasında şok… Yağışlı bir Pazar gününde Sakaryaspor’a 4-1 yenilen Zonguldak Kömürspor, soğuğu iliklerimize kadar hissettirdi.

 

KONUK TAKIMDAN ÜST ÜSTE ŞOK GOLLER

TFF 2’nci Lig Beyaz Grup’ta son ilk haftada toparlanan ve aldığı 4 puanla  üst sıralar için hesaplar yapan Zonguldak Kömürspor, 6’ncı hafta mücadelesinde Sakaryaspor’u konuk etti. Transfere ayırdığı bütçe ile bu ligin kalbur üstü kadrosunu kuran Sakaryaspor, 6’ncı haftaya kadar yenilgisiz geldi. Ancak 5 maçta 1 galibiyet ve 4 beraberlik ile beklentilerin altında kalan Sakaryaspor, temsilcimiz karşısında adeta kükredi. Kadro kalitesi olarak temsilcimizden üstün olan Sakaryaspor,  iç saha avantajını kullanmak isteyen Zonguldak Kömürspor’a karşı boş alan bırakmadı. Kaptığı toplarla  ani hücuma çıkarak etkili olan konuk takım,  nitekim golü buldu. Dakikalar 13’ü gösterdiğinde Ferhat’ın ceza sahası dışından golüyle Sakaryaspor 1-0 öne geçti. Temsilcimiz Zonguldak Kömürspor, bu gole karşılık veremedi.  İlk yarı orta alanı geçmekte zorlanan kırmızı-lacivertli takım, kalesinde 2’nci golü gördü.23’üncü dakikada tecrübeli oyuncu Mahir skoru 2-0 yaptı. İlk 45 dakikada kalesinde 2 şok gol gören Zonguldak Kömürspor soyunma odasına 2-0 geride girdi

BASKI SONUÇ VERMEDİ

İkinci yarıya baskılı başlayan Zonguldak Kömürspor, ilk 10 dakika sağlı vesollu ataklarla sakaryaspor savunmasına zor anlar yaşattı. İkinci yarının ilk 10 dakikası içinde Okan Eken çok net bir pozisyon yakalasa da kaleciyi geçemedi.  Bu baskı sonuç vermeyince  rahatlayan Sakaryaspor,  61’inci dakikada  Mahir’in golüyle skoru 3-0 yaptı.  Konuk takım 76’da kazanılan penaltı atışını Beykan’la gole çevirdi ve skor 4-0’a geldi.

 

ŞEREF GOLÜ ONUR’DAN

Maçın son bölümlerinde gelindiğinde Zonguldak Kömürspor, penaltı kazandı. Kazanılan Penaltıda topun başına geçen Onur Eriş,  89’uncu dakikada kaleciyi ve meşin yuvarlağı ayrı köşeler göndererek farkı üçe indirdi: (4-1) bu gol aynı zamanda  maçın skorunu tayin etti.

 

Eren ARSLANYILMAZ

 

STAT: Kemal Köksal

HAKEMLER: Gürel Uzuner **, Ali Etlikçi **, Mehmet Can Küçük **

ZONGULDAK KÖMÜRSPOR: Sinan *, Ercan *, Kamil *, Hasan*, Cömert  *(Dk 46 Cem *), Okan Eken * Onur *, Hüseyin * (Dk. 73 Ali Kemal *), Reşo*, Mert *, Okan Duran *

SAKARYASPOR: Ercüment **,  Tufan**, Karahan ***, Ramazan ***, Burak **(Dk 79 Hakkı *), Murat *** (Dk 90 Serdar ), Talha ***, Ferhat ***, Beykan ***, Ramazan **, Mahir  ****(Dk 84 Batuhan ?) GOLLER: Dk. 13 Ferhat, Dk. 23 Dk.61 Mahir, Dk 76  (P.A) Beykan(pen) (Sakaryaspor) Dk. 89 (P.A) Onur Eriş (Zonguldak Kömürspor)

SARI KARTLAR: Ercan, Kamil, Onur, Okan Eken, Mert (Zonguldak Kömürspor), Beykan, Burak (Sakaryaspor)

 

Okan Eken cezalı duruma düştü

 Zonguldak Kömürsporlu 5 futbolcu  Sakaryaspor maçında sarı kart gördü. Ercan Coşkun, Kamil İçer, Onur Eriş, Okan Eken ve Mert Caymaz sarı kart gördü. Bu isimler arasında sınırda bulunan forvet Okan Eken, 4 sarı karta ulaşarak cezalı duruma düştü.  Kırmızı-lacivertli futbolcu, 7’inci hafta deplasmanda oynanacak Silivrispor maçında sarı kart cezası nedeniyle oynayamayacak.

 Tatangalar maç boyunca susmadı

 Ülkede önemli taraftar gruplarından olan ‘Tatangalar’ Sakaryaspor’u desteklemek için  tribündeki yerlerini aldı.  500’e yakın Tatangalar, yaptıkları tribün şovla beğeni kazandı. Zonguldak Kömürspor taraftar gruplarıyla iyi ilişkiler kuran Tatangalar, birlikte tezahürat yaptı.  90 dakika boyuna tezahüratlarla takımlarını destekleyen Sakaryalı’lar, Zonguldak’tan mutlu ayrıldı.