Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç Cumartesi günü bir dizi ziyaretler gerçekleştirmek üzere Zonguldak’a geldi.  Bakan Kılıç, Valilik ziyareti sonrasında Karaelmas Kemal Köksal Stadyumunda yapımı devam eden kapalı tribünler ve sporcu fabrikası hakkında açıklamalarda bulundu.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Coğrafi şartlar ve yer sıkıntısı nedeniyle yeni bir stadyumun yapılmasının mümkün olmadığını ve mevcut kapalı tribünlerin yeni sezona yetiştirileceğini vurguladı. Bakan Kılıç, Fener’de yapımı devam eden sporcu fabrikası ve Gençlik Merkezi inşaatının Temmuz ayı içerisinde tamamlanacağının müjdesini verdi.

“Sporcu Fabrikası ve Gençlik Merkezi inşaatı Temmuz ayında tamamlanacak”

Fener’de yapımı devam eden sporcu ve fabrikası ve Gençlik Merkezi inşaatının devam ettiğini söyleyen Kılıç, “Spor anlamında ki yatırımlarımıza baktığımız zaman Zonguldak’ta özellikle yapımı devam eden bizim sporcu fabrikası olarak adlandırdığımız ama özellikle gene anlamda baktığımızda bireysel ve aynı zamanda takım sporları açısından antrenman imkanı sunan ve içerisinde Gençlik Merkezimizin de olacağı tam Zonguldak’ın merkezinde inşa edilen 13 milyon lira gibi bir yatırımın birazda üstünde olan yatırımımız şuan da devam ediyor. Ümit ediyoruz ki Temmuz ayı gibi bunu Zonguldak’ta açacağız. Dolayısıyla gerçekten bireysel sporun özellikle sporcularımızın kendilerini geliştirebilmeleri antrenman yapabilmeleri ve daha sonra Zonguldak’ı hem ulusal hem de uluslar arası müsabakalarda temsil edebilmeleri açısından önemli bir yatırım olduğunu düşünüyorum ”dedi.

“Kapalı tribünler yeni sezona yetişecek”                              

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç coğrafi şartlar ve yer sıkıntısı nedeniyle yeni bir stadyumun mümkün olmadığını ifade ederek, “Zonguldak sportif anlamda ki mücadelesini sürdüren Zonguldak ikinci ligde devam ediyor. Futbol anlamında maçlarını oynadığı mekan yetersizdi ve biz gerçekten milletvekillerimizin büyük çabası beraber şuanda sahanın bulunduğu yerde bir tribün inşaatına başladık. 4 bin kişilik tribün ve altında farklı bir imkanların bulunduğu inşa ediliyor. Kulüp Başkanımızla da görüştük. Milletvekillerimizle de görüştük. Sayın Valimiz Ali Kabanla da değerlendirme yaptık. Kazandıracağımız tesisi Zonguldak’a ve Zonguldakspor’a kendisinin götürmesi lazım. Bakın şuanda şehrin içerisinde alan konusunda ne kadar sıkıntı yaşadığımız sizlerde biliyorsunuz. Coğrafi yapı nedeniyle yer bulamıyoruz. Zonguldak’ın merkezinde olan taraftarlarımızın ve vatandaşlarımızın yürüyerek ulaşabildikleri sporcuların rahatça ulaşabildikleri bu mekânı en iyi hale getirebilmek. Zonguldak’ta ki sahanın modern bir yapıya kavuşması için çalışmalarımız sürecek. Biz yapılması gerekeni yapacağız. Takımımızın da geleceğini düşünüyoruz. Kapalı tribün inşaatı şuan yüzde 40 seviyeye kadar geldi. İnşallah bu yaz kapalı tribünleri bitirerek yeni sezona yetiştireceğiz.”

Emre Can BAYRAM