Zonguldak Kömürspor’un eski hocası Cahit Terzi,  transferin gözdesi olan eski talebesi Onur Eriş’i yorumladı

 

 SÜPER LİG DÜZEYİNDE BİR FUTBOLCU

 

Zonguldak Kömürspor’da  gösterdiği başarılı performansla U23 Milli takımına seçilen ve Bakü’de ay-yıldızlı forma ile beğeni toplayan Onur Eriş hakkında, eski hocası Cahit Terzi’den görüş aldık.  Eski öğrencisi hakkında yorum yapan Terzi, “Onur Eriş’in Şuan Süper Ligde oynayabilecek bir kapasitesi var” dedi.

 ****************

2013-2014 sezonunda forvet oyuncusu Okan Eken ile birlikte Cahit Terzi’nin Zonguldak Kömürspor’a transfer ettiği Onur Eriş, kırmızı-lacivertli takım ile bu sezon harikalar yarattı. 12 gollük bir performans sergileyerek milli takım antrenörlerin dikkatini çeken Onur, U23 Milli takıma yükseldi. Milli takım formasıyla Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de düzenlenen 4’üncü İslami Danışma Oyunları’nda görev yapan 23 yaşındaki orta saha oyuncusu, milli takımda da dikkat çeken bir performans sergiledi. Onur’u,  Zonguldak Kömürspor’dan takip ederek beğenen scuot ekipleri milli takımda da genç futbolcuyu beğendi.

“SÜPER LİG KAPASİTESİ VAR”

Transfer sezonun gözde futbolcusu olan Onur Eriş’i eski antrenörü Cahit Terzi’ye sorduk. Onur’u Zonguldak Kömürspor’a kazandıran Cahit Terzi, üst liglerde rahatlıkla forma giyebileceğini söyledi.

Onur’un Süper Lig’de rahatlıkla oynayabilecek kapasitede be yeteneğe sahip olduğunu belirten Terzi, “Onur’un son maçını seyrettim. Milli takımın en iyi iki-üç adamından bir tanesiydi. Yöneticiler, futbol adamları da Onur’u seyrettiler. Onur’un PTT takımlarından ziyade Süper Ligden de transfer teklif alacağına inanıyorum. Şuan Onur Eriş’in Süper Ligde oynayabilecek bir kapasitesi var” şeklinde konuştu.

“ONUR SATILACAKSA  1 MİLYON TL’DEN AŞAĞI SATILMAMALI”

Okan ve Onur’un Kestel Belediyespor’dan cüzi rakamlarla aldıklarını söyleyen Terzi, “Kestel Belediyespor’da dikkatimi çektiler. Devre arasında takıma takviye yapmayı düşünüyorduk. O Sezon Kestel ilk maçta bizi yenmişti. Gözüme çarpmıştı zaten. İkisinin bonservisine 40 Bin TL verildi. İlk senelerinde değil de 3’üncü ligde bize önemli katkı verdiler. Kulübü mali yönden  rahatlatacak bir bedel olursa satılmalı. Ama Onur Eriş gibi bir oyuncu 200, 300 milyara satılmaz.  Onur satılacaksa  1 milyon TL’den aşağı satılmamalı” şeklinde konuştu.

 “HEDEF 1’İNCİ LİGSE ONUR VE OKAN SATILMAZ”

 Zonguldak Kömürspor’un eski teknik adamı Cahit Terzi, “Eğer hedef  1’inci Lig’se Zonguldakspor, Onur’a parayı versin elinde tutsun isterim. Çünkü Onur gibi oyuncuyu alamazlar. Zonguldak Kömürspor,   1’inci Lige çıkmayı hedefliyorsa Onur gibi Okan gibi oyuncuların elinde  olması gerek. Tabi bunların ayarında futbolcular da getirmen gerek. Eğer ki şehirde para bulunursa, Sendika, Türkiye Taşkömürü, Eren Enerji, Belediye gibi büyük kurumlardan paralar alınırsa Okan ve Onur’u satmaya gerek yok. Onur ve Okan 1 sene daha dişini sıkarlar bu takımı bir üst lige çıkarırlar. Biraz daha takviye gerek tabi ki” dedi.

Emre Can BAYRAM