Zonguldak Kömürspor’un basın sözcüsü Şükrü Öztürk, deplasmanda 2-2 berabere kaldıkları Pendikspor maçı ve gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

Zonguldak Kömürspor’un basın sözcüsü Şükrü Öztürk, Pendikspor karşısında sezonun en iyi futbolu oynadıklarını ve galibiyeti hakketmelerine rağmen berabere kaldıklarını söyledi.

Zonguldak Kömürspor’un basın sözcüsü Şükrü Öztürk, iddia gelirleri konusunda bir arkadaşın yerel bir gazeteye demeç verdiğini söyleyerek, “Ama bu şekilde bu işi yapamıyorsanız bırakın, seyirci dışarıda kaldı, yok alamadılar seyirciyi bizim bir sözümüzle seyirci içeri girdi gibi sözler yanlış sözler. Onların anlattığı gibi bir durum yok. Zonguldakspor emin ellerde. Çakala çukula bırakacak takımımız yok ”dedi.

“Galibiyeti hak eden taraf bizdik”

Zonguldak Kömürspor’un basın sözcüsü Şükrü Öztürk, Pendikspor karşısında galibiyeti hak eden taraf olduklarını söyleyerek,” Ligin ikinci devresini oynuyoruz ve telafisi olmayan maçlar. Bu şartlar bizim için geçerli olduğu kadar rakipler içinde geçerli. Herkes can havli ile saldırıyor baskı yapıyor. Pendik de sezonun en iyi futbolu oynadık. Maçın ilk yarısı yok denecek kadar az bir pozisyon verdik. Gayette net pozisyonlar bulduk. Tabi ki de devre arasında yaşanan olaylar maçın atmosferini değiştirdi. 2-1 mağlup düşmememize rağmen çocuklar maçı bırakmadılar. Oradan bir puanla döndük. Maçın hakkını sorarsanız eğer maçın hakkı bizimdi. Ama futbolda bunlar var. Önemli olan deplasmandan yenilmeyerek gelerek 1 puan alarak geri dönmek diye düşünüyoruz. “

“Pendik Zonguldakspor taraftar Derneğine teşekkür ediyoruz”

Pendikspor maçı öncesinde taraftar kontejyanın artırıldığını söyleyerek, “Öncelikle Pendik’de yaşayan Zonguldakspor Derneği Başkanı Ziya Öncal’ın bir haftalık girişimleri sonucunda kapasiteyi biraz daha artırıp 200 yaptılar. Sonra seyirci fazla gelince rica minnet kulüp yöneticileri de yardımcı oldular ve 120 bilet daha satışa çıkarttılar. Daha sonra tribün liderlerinden gelen talepler doğrultusunda 30 kişilik bir grubun kaldığını ve onlarında da parası yönetim tarafından karşılandı. Biletlerde Miraç Balcı’ya teslim edildi. Öyle kimsenin dediği gibi ben yaptım gibi bizim için şu önemli olan ölü rahmet bulsun kimden bulursa bulsun, mantığı var bizde. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

“Zonguldak Kömürspor emin ellerde”

Basın sözcüsü Şükrü Öztürk, iddia gelirleri hakkında birilerinin yerel bir gazeteye açıklama da bulunduğunu ifade ederek, “Ama bu şekilde bu işi yapamıyorsanız bırakın, seyirci dışarıda kaldı, yok alamadılar seyirciyi bizim bir sözümüzle seyirci içeri girdi gibi sözler yanlış sözler.Dün yine gazetenin birine demeç vermiş arkadaşlar. Bilmiyorlarsa öğrensinler. İddea gelirlerinde maçta galip gelince 150 milyar geliyormuş, mağlup olunca 100 milyar geliyormuş, böyle bir şey yok. Gitsin araştırsınlar. İdda’nın galibiyete verdiği para 60, 65 bin liradır. İçerde ve dışarı da bu para değişiyor. Mağlubiyete 20, 25 bin lira gibi bir para geliyor. Beraberliğe de 35, 40 bin lira gibi bir para geliyor. Öyle onların dedikleri gibi bir para yok. Ayrıca maç primlerimiz ise 1500, 2000 bin lira civarında oluyor. 25 kişi primden faydalandığı zaman 50.000bin lira yapar zaten. Hesap ettiğiniz zaman artı para koymanız gerek. Onların anlattığı gibi bir durum yok. Hiç gerek yok. Zonguldakspor emin ellerde. Çakala çukula bırakacak takımımız yok.”

Emre Can BAYRAM