Aile Ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü ve Türkiye Badminton Federasyonu işbirliğiyle Bursa Atatürk Spor Salonu’nda gerçekleştirilen Türkiye Badminton Şampiyonasında Çaycuma Erkek Yetiştirme Yurdu Badminton Takımı şampiyon oldu.

49 kuruluştan Çocuk evleri, Yetiştirme Yurtları, Çocuk Yuvaları, Çocuk Ve Gençlik Merkezleri, Korunma Bakım Ve Rehabilitasyon Merkezlerinde kalan yaklaşık 350 sporcunun yarıştığı müsabakalara Çaycuma Erkek Yetiştirme Yurdu 8 Sporcu ile katılırken, toplam 9 madalya ve 2 kupa ile En başarılı Erkek Yetiştirme Yurdu oldu. Zonguldak’a başarılarla dönen kafilenin başında Çaycuma Erkek Yetiştirme Yurdu Müdürü Mustafa Yaşar Maden ve Çalıştırıcı Müdür Yardımcısı Mesut Özmekik bulundu.

1995-1998 Doğumlu Tek erkekler kategorisinde şampiyonluğu Çaycuma Yetiştirme Yurdu’ndan geçen yılın Şampiyonu ve Milli Badmintoncu Özcan Çakır kazanırken, Çift Erkeklerde de Özcan Çakır - Özkan Çakır kardeşler, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da şampiyonluğu kimseye kaptırmadı.

 İkinciliğe Çaycuma Yetiştirme Yurdun’ndan Ceyhun Yolcuoğlu - Özkan Çelik elde etti. Tek erkeklerde ikinciliği  İstanbul kazanırken üçüncülüğü yine Çaycuma Yetiştirme Yurdu elde etti. Zonguldak Merkez Çocuk Evlerinde kalan Nebahat Albayrak ise tek bayanlar kategorisinde 3’ncülüğü kazandı.

1999 – 2001 doğumlu gençlerde ise Tek Erkekler Müsabakalarında Manisa Çocuk Ve Gençlik Merkezi 1. olurken, Çift Erkekler Müsabakalarında Şampiyonluğu Çaycuma Yetiştirme Yurdu’ndan Baran Kaya - Furkan Yasin Danışmaz çifti kazandı. Müsabakalarda Gençlik ve Spor Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Kocatepe, Çocuk Hizmetleri Genel Müdürü Abdulkadir Kaya, Türkiye Badminton Federasyon Başkanı Murat Özmekik ve Daire Başkanları da hazır bulundu. Madalya ve kupalarını gençlere Çocuk Hizmetleri Genel Müdürü Abdulkadir Kaya ve Badminton Federasyonu Başkanı Murat Özmekik verirken, Çaycuma Yetiştirme Yurdu toplamda 9 madalya ve 2 kupa ile kente döndü.