Ülke genelinde başarıdan başarıya koşan Mehmet Çelikel Lisesi, geçtiğimiz gün Bartın’da düzenlenen Gençler Halkoyunları Yarışması grup finallerinde 2’nci olarak Türkiye Şampiyonası’na gitmeye hak kazandı.

Zonguldak’ta düzenlenen okullar arası halkoyunları yarışmasında 1’nci olduktan sonra Türkiye finallerine katılacak olan ekiplerin belirlenmesi için Bartın Ömertepesi Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenen grup finallerinde ilimizi başarıyla temsil eden Mehmet Çelikel Lisesi halkoyunları ekibi 2’ncilik kupasını kaldırdı. 8 ekibin katıldığı yarışmada Artvin Yöresi halkoyunları ile düzenlemesiz dalda yarışan Kocaeli ili grup şampiyonu olarak adını birinciliğe yazdırırken Mehmet Çelikel Lisesi ise az farkla 87.00 puan alarak ikinci oldu. 

Zonguldak Yöresi halkoyunlarını sergileyerek kupayı kaldıran genç ekip aldığı 2’ncilik ile 26-27 Mayıs tarihleri arasında Sakarya’da yapılacak olan Türkiye Şampiyonası’nda tüm Türkiye’den gelecek olan ekiplerin karşısında ilimizi temsil edecek.

Öte yandan Mehmet Çelikelliler Gençlik ve Spor Kulübü halkoyunları ekibi 26-27 Mart 2016 tarihleri arasında Kocaeli’nde yapılan Kulüpler Grup Şampiyonası’nda 1’nci olarak ilimize bir kupa daha getirmişti. (Umut ERSES)