TFF 2. Lig temsilcimiz Zonguldak Kömürspor’da yeni yönetim dün görev dağılımı yapmasının ardından geçen sezon kırmızı-lacivertli kulübü  tüm imkansızlıklara rağmen ligde tutmayı başaran mevcut teknik direktör Şenol Demir’le anlaşmak üzere bugün bir araya geldi.  
Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası TSO’da yaklaşık 1 saat süren görüşme de yeni  Başkan Sabit Danış ve yönetim mevcut teknik direktör Şenol Demir’le her konuda anlaşarak imzayı attırdı.  
Zonguldak Kömürspor macerası yeniden başlayan Şenol Demir‘in kırmızı-lacivertli ekibi yeni sezonda başarıya taşıma adına şimdiden kolları sıvadı.
Ayrıca transfer öncesinde Şenol Demir geçen sezon beraber çalıştığı teknik ekiple yola devam edecek.  Şenol Demir’in 4 kişilik yardımcı kadrosunu oluşturan isimlerden Kenan Aşkan ve Yaşar Kabakçı yardımcı antrenör, Barış Şeref atletik performans antrenörü, Ümit Yavuz  ise kaleci antrenörü olarak yollarına devam edecek.  
Teknik ekibi ile yola devam kararı alan Şenol Demir, ardından ise yönetime iç transferde sözleşmesi biten bazı oyuncular ile yeniden anlaşılması için yönetime rapor sunarken, dış transferde de Zonguldak Kömürspor’u hedefe taşıyacak yaklaşık 5-6 oyuncunun mutlak transfer edilmesi için yönetime rapor sundu. 
Zonguldak Kömürspor yönetimi ise teknik direktör Şenol Demir’in raporu doğrultusunda İç ve dış transfer çalışmalarına ara vermeden başladı.   
ŞENOL DEMİR’İN ANTRENÖRLÜK KARİYERİ
1970 (52) Zonguldak doğumlu olan tecrübeli teknik direktör Şenol Demir, antrenörlük hayatına formasını giydiği ve kaptanlığını yaptığı  2007’de  Zonguldak Kömürspor’un alt  yapısında yardımcı antrenör olarak göreve başladı. 
Ardından ise 2009’da Zonguldak Kömürspor A takımında Teknik direktörlük görevini yaptı. 
 Zonguldak Kömürspor’un ardından 2010’da BAL ekiplerinden Devrek Belediyespor’u da çalıştıran Şenol Demir,  2011-2012 sezonunda yine BAL ekiplerinden Kozlu Belediyespor’da yardımcı antrenör görevinde bulundu. 
Daha sonra ise 2014-2016 yıllarında Zonguldak Kömürspor’da Gençlik Gelişim Koordinatörlüğü yapan Şenol Demir, 2016 sezonunda 3. Lig temsilcimiz Zonguldak Kömürspor’u  play-off grubunda şampiyon yaparak 2.lige çıkardı.  
Zonguldak Kömürspor’u 2. Lige çıkartmasının ardından 3. Lig ve 2.lig takımların transfer listesinde yer alan Şenol Demir, kırmızı-lacivertli ekipte bir sezon daha çalışmasının ardından 2018 yılında görevini bıraktı.  
Şenol Demir, Zonguldak Kömürspor’dan ayrılmasının ardından yıllardır formasını ve kaptanlığını yaptığı 3. Lig ekibi Diyarbekirspor’un 2020 yılında başına geçti. 
Zonguldak Kömürspor’da olduğu gibi Diyarbekirspor’u da şampiyon yaparak 2.lige çıkartan Şenol Demir adını altın harflerle yazdıran isim oldu.  
Ancak Şenol Demir geçen sezon Diyarbekirspor ile 2.lig’te sezon başında alınan yenilgiler sonrasında istifa etmişti. Ve 5 gün sonra da kötü giden ve herkesin küme düşer dediği Zonguldak Kömürspor’un başına geçti.  Elinde ki imkanlarla inişli çıkışlı bir sezon geçiren Şenol Demir, Zonguldak Kömürspor’u bir şekilde ligde tutmayı başardı.  
Kariyerinde 2 şampiyonlu bulunan Şenol Demir yeni sezonda yeniden Zonguldak Kömürspor ile anlaşırken 4. kez kırmızı-lacivertli takımın başında yer alaçak.
Haber: Selçuk KOÇAKLI