Zonguldak’ta 34 yıl boyunca atletizmle uğraşan ve Defalarca şampiyonluklar yaşayan 72 yaşındaki efsane Atletizm sporcusu Erdoğan Dilek, ayakkabılarını duvara astığını ve resmi atletizm yaşantısına son verdiğini duyurdu. 

Efsane Atletizm sporcu, 30-31Temmuz 2022 tarihleri arasında Konya’da yapılan Masterler Atletizm Türkiye Şampiyonası’na katılarak şampiyonayı 2’nci olarak tamamladı.

Efsane, Konya'da 67 numaralı kırmızı-lacivertli Zonguldak Kömürspor formsıyla yarıştı, Zonguldaklıları bir kez  daha gururlandırdı.

Konya’da 3 kulvarda katıldığı müsabakalarda 2’nci olan Erdoğan Dilek, sosyal medya hesabından açıklama yaparak, bundan sonraki hayatında koşmaya devam edeceğini, ancak yarışlara katılmayacağını açıkladı. 

Efsane Atletizm sporcusu Erdoğan Dilek, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Aldığım karar gereği son kez katıldığım 30-31 Temmuzda Konya da yapılan masterler atletizm Türkiye şampiyonası 34 derece sıcaklıkta öğlen saatlerinde yapılan yarışmalar yorucu oldu.400m ikincilik 200m ikincilik cirit atma ikincilik aldım Cirit atmada iki kez kayarak düştüm biraz omuz ağrısı ve moral bozukluğu ile istediğim atışları yapamadım. Ve 2010 yılından beri katıldığım yarışlarda cirit atmada ilk defa geçildim ve birinci olamadım. Bundan sonra koşmaya devam edeceğim. Artık yarışmalara katılmayacağım. Noktayı koydum bir şeyi tadında bırakmak gerek."dedi 
Haber:Selçuk Koçaklı