BURADA EMEĞE SAYGISIZLIK VE HIRSIZLIK VAR

Zonguldak Kömürspor’un teknik direktörü Cahit Terzi, kendi sahalarında 1-1 berabere kaldıkları Tuzla maçını değerlendirdi.

Zonguldak Kömürspor’un teknik patronu Cahit Terzi, Tula’nın teknik heyet ve futbolcularının maçı germek için ellerinden geleni yaptıklarını söyleyerek, hakeminde olmayan penaltıyı yaratarak Tuzla’ya çanak tuttuğunu söyledi. Terzi ayrıca kendisinin eleştirilecek bir tutum göstermediğini ve hakemin emek hırsızlığını yaptığını vurguladı. 

‘’Tuzla’nın teknik heyet ve futbolcuları maçı germek için ellerinden geleni yaptı’’

Zonguldak Kömürspor teknik direktörü Cahit Terzi, Tuzla’nın teknik heyet ve futbolcularının  maçıgermek için ellerinden geleni yaptıklarını söyleyerek, ‘’İlk önce 2 haftadır üst üste hem Menemen hem de Tuzla maçında hakemlerin daha önce çıktığı maçlar yaşadık. Tabi ki burada emek hırsızlığı var. Emeğe saygısızlık var. Özellikle Tuzla takımının maçın başından buyana teknik ekip maçı gerdiğini Menajeri hocası ve yardımcı hocası maçı kazanmak için futbolun dışında her şeyi yaptılar. Tabi ki biz buna oyun olara çok güzel karşılık veremedik. 2-0 veya 3-0’da olabilirdi. Tabi onların futbol adına düzeltebilmekten ziyade saha dışı olaylarla çevirmeye çalıştılar. Onda da hakemi etkileyerek başarılı oldular’’şeklinde konuştu.

‘’Hakem olmayan penaltıyı verdi’’

Hakemin Tuzla maçında olmayan penaltı verdiğini ifade eden Terzi, ‘’Burada maçın görüntüleri var. Biz asla hiç bir şeye sığınmıyoruz. Biz göbeğe çarparakpenaltı veren ilk defa böyle bir hakem görüyorum. Bağırmalara veren hakem görmedim. Bu hakemin böyle 7 8 tane olaylı maçı var. Geçmişine baktığımızda görüyoruz. Kayseri amatör maçında kavgalar çıkmış dayak yemiş. Kafası yarılmış. Tabi ki herkes diyor ki hakem. Zonguldakspor Barcelona, Real Madrid değil ki. Hakemi de yensin. Her şeye rağmen 3-0 4-0 yensin. Galip gelsin. Karşımızda 20 trilyonluk bir takım var. Saha dışı olaylarla maçı alan bir takım var. Ben çocukların hepsini yine tebrik ediyorum. Aslanlar gibi mücadele ettiler. İnşallah devamlı böyle hakemler gelecek diye bir kaide yok. İnşallah Merkez Hakem Kurulu biraz daha iyi hakemler yollarlar. Bizi bu durumlara düşürmezler’’dedi. 

‘’Benim eleştirilecek bir tarafım yok’’

Zonguldak Kömürspor’un teknik direktörü Cahit Terzi, kendisinin eleştirilecek bir tarafı olmadığını söyleyerek, ‘’Ben tribüne çıkarken bir sataşma oldu. Yoksa benim eleştirilecek hiçbir tarafım yok. Eleştirilecek en son taraf biziz. Eleştirecekler hakem ve Tuzlaspor’un hocasını eleştirsinler. Bel altından vurmaya çalışıyorlar. Onlar istediklerini yapsınlar’’diye konuştu. 

‘’Var sistemi alt liglerde de kullanılsın’’

Var sisteminin alt liglerde de kullanılmasını isteyen Terzi, ‘’Biz doğru yoldayız. Var sistemi olsun Menemen ve Tulazspor takımı 12 puanı geçemezler. Nasıl 3 büyükler bombası patlattı varsa sistemi geldi. Düştüğü durumları görüyorsunuz. Hakemlerle maçı yeniyorlardı kimse bir şey demiyordu. Ama şimdi var sistemi gerçekten çok güzel bir sistem. Herkesin gücünü ortaya koyduğu karşılığını aldığı bir sistem. Onun için nasıl oldu Anadolu takımları patlatmaya başladı. Fenerbahçe kendi sahasında yeniliyor. Galatasaray Malatya’yı yeniliyor. Bu var sisteminin sayesinde yeniliyor. 1.2.3.Liglerinde de çok fena hakem lobileri var. Çok yanlı yöneten hakemleri mutlaka buluyorlar’’ifade etti. 

‘’Hiçbir zaman takımı yaslamadık’’

Zonguldak Kömürspor’un teknik direktörü Cahit Terzi, hiçbir zaman takımı yaslamadıklarını söyleyerek, ‘’Biz 90 dakika savunma yapan bir takım değiliz ki. Onur ve Turan’ın 7 8 tane kontrası var. En az 2 3 tane net pozisyonu var. Tahir’in girdiği pozisyonlar var. Biz takımı yaslasak bunları nasıl buluruz. Onlar eleştirecek başka şeyler arasınlar. Bir takım savunma yapmayacak mı? Biz bunu tabi ki yapacağız. Biz şimdi Fethiyespor maçında 3-0’dan 4-3 yenildik. Kimse madalya mı taktı Zonguldakspor’aBiz  Karagümrük maçını 3-0’dan 3-1 bitirdik. Yani biz yenilse miydik? Biz hücum futbolu oynuyoruz. İlk defa 2.Ligde bu kadar gol pozisyonuna giriyoruz. Biz gol atan bir takımız. Biz geri yaslanan bir takım olsak bu kadar pozisyona girebilir miyiz? Biz akşama kadar oynasak Tuzla maçı 1-0 biter. Eleştiri yapan önce hakemi eleştirsinler’’dedi. 

‘’Mustafa iyi bir kaleci’’

Mustafa’nın iyi bir kaleci olduğunu ifade eden Terzi, ‘’Bizim Mustafa’yı gördünüz. Benim zamanımda da Mustafa 8 9 maç oynadı. Ama şimdi bu ligde tecrübe kazandı. Mustafa da iyi kaleci. Bundan sonra da Mustafa’dan daha çok verim alacağımızı düşünüyorum. Oynatmadığımız genç çocuklar var. Onlar da girip katkı vermeye başlayacak’’diye konuştu. 

Emre Can BAYRAM