Kdz. Ereğli Belediye ve Belediyespor Kulüp Başkanı Halil Posbıyık, basın toplantısı düzenleyerek Ereğli Belediyespor ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Başkan Posbıyık, yönetime girmek isteyen herkesin Cuma günü akşama kadar başvuruda bulunmasını istedi.
 Ereğli Belediyespor’un 12 branşta 900’e yakın sporcuya hizmet verdiğini belirten Başkan Posbıyık, kulübe, belli bir kesim dışında destek gelmediğini vurguladı ve başta bölgenin ağır sanayi kuruluşları Erdemir ve Tatoğlu olmak üzere pek çok kuruluştan spor kulübüne 1 lira katkı verilmediğinin altını çizdi.
Kdz. Ereğli Belediye ve Belediyespor Kulüp Başkanı Halil Posbıyık, Ereğli Belediyespor ile ilgili basın toplantısı düzenledi ve çok çarpıcı açıklamalar yaptı.
Başkan Posbıyık, Ereğli Belediyespor’un 12 branşta 900 sporcuya hizmet verdiğini belirterek şunları söyledi: 
Kdz. Ereğli Belediye Spor Kulübü, bölgemizin en
 büyük spor kulübü niteliğinde. Sadece Futbol kulübü değil.  
ÖZELLEŞTİRMEDEN SONRA ERDEMİR SPOR KULÜBÜNÜ KAPATTI, SPORCULARA BİZ SAHİP ÇIKTIK

Devrek Belediyespor var. Bir tek futbol takımı var. Bartınspor kulübünün bir tane branşı var futbol… Ereğli Belediyespor Kulübü 12 branşta. Neden böyle oldu. Eskiden hatırlarsınız özelleştirmeden önce Erdemir gençlerimize sahip çıkıyordu. Bütün spor dallarında... Yelkenden boksa voleybola, futbola, yelkene kadar pek çok branşta Ereğli’deki gençlere sahip çıkıyordu. Liglerde önemli başarılar elde ediyorlardı. Büyük takımlar geliyordu. Çok mutluyduk. Ne zaman özelleştirme oldu. Özelleştirmeden sonra gelen yönetimler bunların hepsini kaldırdılar. Şimdi bir kuruş masraf yapmıyorlar. Ereğli Belediyesi bu durumda gençlerimize sahip çıkmak için bu boşluğu dolduran kararı aldı ve Ereğli’deki bütün kulüplere el attı. 12 branşta sporcularımızın malzemeleri alıyoruz. Yol masrafları, transferler, ulaşım, konaklama; hepsini karşılıyoruz. Ayrıca; Türkiye şampiyonalarına giden okul takımlarımıza da destek veriyoruz; sponsorluk yapıyoruz. Otobüs veriyoruz, yardım ediyoruz. Ödüllendiriyoruz.
 EREĞLİ’NİN SPOR YÜKÜNÜ EREĞLİ BELEDİYESPOR ÇEKİYOR
Erkek Futbol Takımımız, bu sezon BAL Ligini 7.Bölge 1.Grupta 2. sırada tamamladı. Yeni sezonda TFF tarafından yapılması planlanan statü değişikliği ile daha fazla takım olacağı için bu sezondan daha fazla maç yapacak.
Kadın Futbol Takımımız,  Süper Lig’de mücadele etmeye devam ediyor. Son maçımız 8 Mayıs’ta Fenerbahçe ile Ereğli’mizde yapılacak.   Önümüzdeki sezon TFF tarafından yapılacak statü değişikliği ile Kadın Futbol’da birleşik lig olacağı için oynayacağı maç sayısı artacak ve yurdun dört bir yanına gidilmesi gerekecek.  
Kadın futbol takımımız Süper lig’de olduğundan, ülkemizin en başta gelen köklü kulüpleri, Fenerbahçe, Beşiktaş, Galatasaray, Trabzonspor, Rizespor, Karagümrükspor gibi takımlarla karşılaşacak.  
ÖNEMLİ BAŞARILAR ELDE EDİYORUZ
Diğer spor dallarımızda da (paravoley, basketbol, boks, paralimpik yelken, bilek güreşi, hentbol, halk oyunları, müzik kursları gibi) takımlarımız oldukça iddialı ve yüksek hedefleri var. Her branşta Türkiye çapında yapılan turnuvalarda önemli dereceler elde ediyoruz. Elde etmeye de devam ediyoruz.
 MALİYETLER KULÜBÜMÜZÜ ZORLUYOR
Ereğli’mizin bütün spor yükü bu bakımdan sadece Kdz. Ereğli Belediye Spor Kulübü’nde. Ülkemizde mevcut ekonomik koşulların bozulması ve hızla artan fiyatlar, kulübümüzü de maddi açıdan zorluyor. Bu sezon gerçekleşen giderler göz önüne alınınca,  önümüzdeki sezon daha büyük bir bütçeyle yola çıkılması zorunlu hale geliyor.  
 YENİ SEZONDA BÜTÇE YÜKSELECEK
Yeni sezon için yapılan bütçenin geçtiğimiz sezonun en az iki katı olacağı tahmin ediliyor. Bütçede diğer branşlar hariç kadın ve erkek futbol takımlarımız için toplam 8-9 Milyon TL (transferler, maçbaşı, prim, lisanslar ve kamplar) gider olacağı tahmin ediliyor.
Giderler ortada. Edindiğimiz tecrübelerin sonucu bunun altından kalkmak ancak, daha geniş ve katılımlı bir yönetimle  olabilir.
Spor kulüplerinde maddiyat çok önemli. Başka türlü sürdürülebilir olması mümkün değil. Kdz. Ereğli Belediye Spor Kulübümüz büyük bir kulüp.  

 KATKI VEREN HERKESE TEŞEKKÜR EDİYORUM
Kulüp yönetiminin katkıları dışında, Sağolsun Ereğli’de gençleri seven, sporu seven iş insanları var. Yönetimde olmasalar bile bir yere kadar onlar da kulübümüze dışarıdan maddi ve manevi destek sağlıyor. 
Hepsine teşekkür ediyorum. 
 ERDEMİR VE TAT METAL’DEN DESTEK YOK
Hepimizin bildiği gibi şehrimiz sanayi kentidir. Ancak, ülkemizin en büyük ilk 500 şirketi içinde yer alan vergi rekortmenleri, gururumuz olan Erdemir’den, Tat Metal’den kulübümüze 1 TL’lik katkı yok. Talep etmemize rağmen… Ben burada kimin çocuklarını eğitiyorum; sporda, baskette, voleybolda, hentbolda, voleybolda? Erdemir’de çalışan değerli işçi kardeşlerimin çocuklarını... 
 TAT METAL AYAKKABI DA MI ALAMIYOR
Belediyenin cebinden çıkıyor bu paralar. Bunu Erdemir’in yapması lazım. Tat Metal’de çalışan işçi kardeşlerimin çocuklarını burada eğitiyorum. Tat Metal’in bunu yapması lazım.  1 Lira mı veremiyorsun. 10 bin lira mı veremiyorsun. Akın Tatoğlu bir ayakkabı, eşofman alamıyor mu? 
 SAVAŞ ERDEM’E SESLENİYORUM
Savaş Erdem’e sesleniyorum; bu memlekette para kazanıyorsunuz, havayı zehirliyorsunuz. Öbür taraftan da Ereğli’ye hiç bir yardım yok. Spora da yardım yok. Şehirlere bakın; bilmem ne takımının başında o şehirdeki sanayi tesisinin, yemek fabrikasının dahi ismi vardır. Onlar takımı alır götürürler. Bunlar 1 lira dahi yardım etmiyorlar. Bunları gündeme alın lütfen. Siz sessiz, biz sesiz bu memleket böyle batıyor.
 Ama eleştirdiğimiz kadar onu da söyleyelim. Erdemir’e bir konuda teşekkür ediyorum. Basket takımlarımız için salonlarını kullanıyoruz.  
 EREĞLİ GEMİ, BTE MAKİNA VE OBAL’A TEŞEKKÜR
Koskoca Organize Sanayi Bölgesi’nde, yöneticim, BTE Makine ve OBAL Alüminyum‘un dışında bize destek olan yok. Belediye Başkanı olarak bu beni çok üzüyor. Forma sponsoru olarak Ereğli Gemi İnşaat ciddi bir katkı yaptı. Kendilerine teşekkür ederim.
 BAL LİGİNDE MÜCADELE STATÜSÜ ÇOK FARKLI
Kulüp bütçesinin en büyük gideri BAL liginde mücadele eden Erkek Futbolunun…  BAL ligi öyle bir lig ki; Ne amatör ne de profesyonel; Araya sıkıştırılmış bir statü... Kulüpler için büyük dezavantajı var. Futbolcu alırsın, sözleşme şartı yok, imza şartı yok, adama parayı ödersin, ertesi gün maça çıkmadan gitse hesap soracağın yasal bir durum yok. Çünkü amatör kulüp. Asıl olan gönüllülük burada… Hesap soracağın merci yok. Yine çok para harcarsın başarı gelmez, az para harcarsın şansın da tutar lider olursun, şampiyon olabilirsin; 500 Bin TL’ye takım yapıp şampiyon da olabilirsin, 15 Milyon TL harcayıp kümeye bile düşebilirsin. Statüsü maalesef böyle bu ligin.  
20 senedir BAL liginden çıkamamışız. Bu sene de ben ve yönetici arkadaşlarım elimizden gelen her şeyi yaptık ama olmadı. 21’inci sene yine çıkamadık. Lider olup çıktınız desek play-off mücadelesi var, orada da kaybedebiliyorsun. 

Bizimle liderlik mücadelesi veren, bizi yenerek lider olan Silvrispor play-off’da kaybederek yeniden BAL’a geri döndü.  Bu işler böyle.   Futbol spor kamuoyu bu işleri gayet iyi bilir.
 YÖNETİMİMİZE TEŞEKKÜR EDİYORUM, EMEK VE PARA HARCADILAR
Başta ben ve değerli yöneticilerim, geçmişteki tüm yönetimler, hepsi de Ereğli Belediye Spor Kulübü’nün bir üst hedefine çıkması için para, emek ve zaman harcamışlardır. 
 DEDİKODULARI SEVMİYORUM
Ama maalesef Ereğli’de dedikodular almış başını gidiyor, yok böyle yanlışlıklar yapılmış, yok şöyle transfer olsa idi, yok şu iyi, bu daha iyiydi gibi… Geçmişte de oldu, her sene aynı şeyler... 
Bizler kulüp olarak yapılacak her türlü eleştiriye açığız. Eleştiriler bizim yanlışımızı görmemiz için fırsattır. 
 ELEŞTİRİLER HAKARETE VARIYOR
Ama maalesef bizde bazı basın yayın organları, sosyal medyada yazanlar, eleştirinin dozunu artırıp çirkin ifadeler kullanıyorlar. Eleştiri adı altında işi hakarete vardırıyorlar. Bunların bilincindeyiz. 20 yılı aşkındır bu kulüpte başkanlık yapıyorum. Kimin ne olduğunu, neyi niçin yaptığını çok iyi bilirim. 
 Ancak, herkes şunu bilsin ki, Ereğli Belediye Spor Kulübü yöneticileri; 
Ereğli’mizi, futbolu, sporu ve sporcuyu seven, gönüllü olarak yönetici olmuş insanlar. İlçemizin saygın iş insanları... Bu kulübe paralarını, emeklerini veriyorlar, kıymetli zamanlarını veriyorlar. Kulüpçülük böyle bir şey… Sevmeden, istemeden, zaman ayırmadan asla yapamazsınız. 

Başarı olur veya olmaz; Ereğli kamuoyunun öncelikle teşekkür etmesini bekleriz. Bizler birleştirici bir yapı oluşturalım. Kavgaları küskünlükleri egoları bırakıp Ereğli’mizi nasıl daha büyük hedeflere götürebiliriz, bunun çalışmasını yapalım istiyoruz. Çok şeyler kaybediyoruz. Zamanımız, paramız gidiyor.
Erkek Futbol sezonu bitti, artık önümüze bakmamız gerekiyor. 
 HALKIN FUTBOLDA BEKLENTİSİ VAR 
Ereğli’mizin ve kamuoyunun özellikle futbolda beklentisinin ne kadar büyük olduğunu görüyorum. Taraftarlarımız bizleri hiç yalnız bırakmadı. Onlara bir kez daha teşekkürlerimi sunuyorum. Bu beklentiyi görmezden gelemeyiz. Bu kulüp sadece Belediye Başkanı olarak benim değil, tüm Ereğli’mizin kulübüdür.
 A’DAN Z’YE DESTEK LAZIM 
Ben elimden gelenin bir fazlasını her zaman olduğu gibi yine yapacağım ama artık güçleri birleştirmemiz lazım. Birileri değil biz olmamız lazım. Her kesimin A’dan Z’ye desteği lazım. Cumhuriyetin kuruluşunun 100. yılına gireceğimiz önümüzdeki sene, Ereğli’mize ve taraftarımıza şampiyonluğu hediye edelim. Bu, hepimizin Ereğli’ye borcudur.
Özellikle BAL’da transfer sezonu mayıs-haziran aylarında başlıyor.
  KULÜBÜMÜZÜN KAPILARI HERKESE AÇIK,
YÖNETİME GİRMEK İSTEYENLERİ CUMA’YA KADAR BEKLİYORUM

Kdz. Ereğli’mize, Spora ve Kulübümüze gönül vermiş/verecek, yarınlarımız olan gençlerimizin bedeni ve fiziki gelişimlerine gönülden destek olacak, artan maddi koşulların yükünü bizimle birlikte taşıyacak ve Kdz.Ereğli’mizi başta futbol olmak üzere hak ettiği hedeflere  hep birlikte ulaştırabilecek herkese kulübümüzün kapıları sonuna kadar açıktır. Yönetim için beynimdekini kimseye söylemedim. Ben bu yönetimle devam edeceğim demişim, öyle şey demedim. 
Akın Katı benim akrabam, kan bağım var. Canım ciğerim… 2004’te Meclis üyeliği yaptı, çok başarılıdır, merttir, yiğittir, spora çok para harcamıştır. Önümüzdeki dönem 2024’te kendisini Meclis üyeliğine düşünüyorum Allah nasip ederse… Benim canımdır, kan bağım vardır. Arama kimse girmeye kalkmasın, araya girenler arada yanar. Aile bütünlüğü var bizde. Kendisi yanlış sinyaller almış. Bana geldi takıma üzülüyorum 2 milyon lira nakit para vereceğim, dedi. İş adamları arkadaşlarım 1 milyon yardım edecekler, 3 milyon lira yardım gelecek,  dedi. Ben de varım, dedim. O gün söylediğim laf bugün de geçerli.
 GÖREV DAĞILIMINI NASIL YAPACAĞIMI BEN BİLİRİM
Cuma 17.00’ye kadar, bu yönetime, spor kulübüne katkıda bulunmak isteyenleri, Akın Katı da dahil olmak üzere bekliyorum. 3 milyon diye bir şart yok. Ben takıma şu kadar katkıda bulunup, yönetim kurulu üyesi olmak istiyorum, şu kadar katkı vereceğim, diye Cuma günü akşama kadar başvuracaklar. Ona göre yönetim kurulu yapacağım. Kararımı vereceğim. Cuma akşamı toplantı yapıp kararımı vereceğim. Hiç kimseye, mevcut yönetime dahi, söz vermedim. Bu dedikodular nereden çıkıyor! 
Ereğli’nin başarısı için ‘ben de varım’ diyenler gelsin. Kim olursa olsun; Tanıdığım, tanımadığım… Akın bey de bunlardan biri... Görev dağılımını yaparım. Başkanlığı da kimse benden istemesin. Başkanlığı da vermem.
 İLGİLİLERE SESLENİYORUM:
EREĞLİ’YE STAT DEĞİL, STADYUM GEREKLİ

Spor Bakanı’ndan, İl Spor Müdürü’nden bahsetmek istiyorum. Nüfusumuz yüksek, spor yapan sporcularımız fazla. Beyçayır Stadı hala kullanılıyor. Çocukluğumuzda güreş sahasıydı. Burada Ereğli’de Stat değil stadyum olması lazım. Devrek’e gittiğimde gıpta ile bakıyorum. Bütün bölgelerde böyle. Semt sahaları bile yapmıyorlar buraya. Beldelere yapıyorlar buraya yapmıyorlar.