Kdz. Ereğli Belediyespor Kadın Futbol Takımı altyapısı Sakarya’da TFF U15 ve U17 Milli takım seçmelerine katılmak için yola çıktı. 21 kişilik kafile 2005 – 2006 – 2007 - 2008 doğumlu oyunculardan oluşuyor.

U15 ve U17 Kız Milli Takımları bölge seçmelerinin İzmir etabının ardından kulüpler Sakarya etabı için bir araya gelecekler.

İzmir etabı 122 sporcunun katılımıyla İzmir Atatürk Stadı 1 No'lu yan sahada gerçekleştirildi. Alt yaş gruplarında oyuncu havuzunu genişletmeyi hedefleyen seçmelerin sıradaki etapları ise Bursa ve Sakarya'da yapılacak.18 Kasım 2021 tarihinde Sakarya Erenler Atatürk Suni Çim 2 No'lu sahada düzenlenmeye başlayan seçmelerde 5 farklı kulüpten 74 sporcu, 19 Kasım 2021 tarihinde Bursa Merinos Stadı'nda gerçekleştirilecek seçmelerde ise 9 farklı kulüpten 98 sporcu yer alacak.

Temsilcimiz Kdz. Ereğli Belediyespor Yönetim Kurulu, seçmeler ile ilgili sosyal medyadan yaptığı açıklamada; “Amacımız, bu kızlarımızın içinden Ebru Topçuları, Ece Türkoğulları, Berna Yeniçeriler, Derya Arhanlar çıkarmak ve Türk futboluna kazandırmak.” İfadelerine yer verildi.

Sakarya bölge seçmelerine oyuncuları katılacak kulüpler şu şekilde:

Altıpas Spor

Düzce Kadın Futbol Spor

Karadeniz Ereğli Belediye Spor

Kocaeli Bayan Futbol Kulübü

Sakarya Kadın Futbol Kulübü

Bursa bölge seçmelerine oyuncuları katılacak kulüpler:

Bilecik Spor

Bursa Soğanlı Spor

Çanakkale Gençlik ve Spor

Çimen Spor

Esentepe Spor

Kurşunlu Gençlik ve Spor

Panayır Spor

Tavşanlı Erdem Gençlik ve Spor

UM Sportif Faaliyetler Gençlik ve Spor