TFF 2.Lig Beyaz Grup Temsilcimiz Zonguldakspor'un 06 Ağustos 1978 tarihi arasında TSYD Kupası final maçında Ankaragücüspor'u 2-0 yenerek kupayı aldığı maçın topu 43 yıl sonra maçı yöneten eski hakem Yılmaz Dinçer'in oğlu Süreyya Dinçer tarafından Zonguldakspor'a hediye edildi.

Zonguldakspor'un İzmir deplasmanında Bucaspor'a 2-0 yenildiği maç öncesinde final maçı topu Süreyya Dinçer tarafından Zonguldak Kömürspor Kulüp Başkanı M. Salih Demir ve yönetim Kurulu Muhammet Murat Cüntay'a teslim etti.

Zonguldakspor yönetimi ise final maçının topunu hediye eden Süreyya Dinçer'e teşekkür ederken, kendisine de Zonguldak simgesi olan Madenci heykeli ve Zonguldakspor ürünleri hediye etti.

Ayrıca Zonguldakspor yönetimi 43 yıl önce final maçını yöneten Yılmaz Dinçer'e de Allah'tan rahmet diledi.

43 YIL SONRA ELMAS'A HEDİYE EDİLDİ

Konu hakkında sosyal medya hesabından açıklama yapan Zonguldak Kömürspor yönetim kurulu üyesi Muhammet Murat Cüntay, "Sadece 1 top değil, 43 sene evvel Şanlı Zonguldakspor'un TSYD KUPASINI aldığı efsane final maçının topu.

Bu top 43 senedir maçın hakemliğini yapan dönemin önemli hakemlerinden rahmetli Yılmaz Dinçel ve ardından oğlu değerli büyüğüm, turizmci Süreyya Dinçel tarafından hatıra olarak saklanmış.

Aynı zamanda eski futbolcu olan Sn. Süreyya Dinçel bu topu tarafıma armağan etmek istediğini ilettiğinde ben de Zonguldakspor Kulubüne teslim etmek üzere memnuniyetle kabul edeceğimi aktarmıstım.

Bucaspor maçında kendisini stadda ağırlayarak manevi değeri çok yüksek bu emaneti teslim aldık, biz de kendilerine Madenci Heykelimizi ve kulüp ürünlerimizden oluşan bir paket hediye ettik.

Bir Karadeniz ailesi olan Dinçer'lere bu jestleri için teşekkür eder, maçın hakemi merhum Yılmaz Dinçel'e Allahtan rahmet dileriz. 06 Ağustos 1978."ifadelerlne yer verdi.