Bölgesel Amatör Lig 10’uncu Grup’ta Kocaeli deplasmanında Çayırovaspor’u 2-0 yenerek zirvedeki yerini koruyan Zonguldak Kömürspor, kalesini yine gole kapattı. Oynadığı 11 maçta kalesinde sadece 4 gol gören kırmızı-lacivertliler, grubun en az gol yiyen takımı özelliğini elinde bulunduruyor.

 

Dikkat çekici bu özellikte şüphesiz kaleci Ahmet Arat’ın büyük başarı bulunuyor. Kırmızı-lacivertli takımın vazgeçilmez file bekçisi 11 maçın tamamında 90 dakika sahada kaldı. Kalesinde 4 gol gören Ahmet Arat, son 4 haftada da kalesine duvar ördü. En son Çatalcaspor ile oynanan ve 1-1 sona eren karşılaşmada gol yiyen başarılı file bekçisi, Kozlu Belediyespor, İzmit Belediyespor, Yenişehir Belediyespor ve son oynanan Çayırovaspor maçında gol yemedi. Kalesinde 360 dakikadır gol görmeyen Ahmet Arat’ın bu başarısında savunma oyuncularının da performansı yadsınamaz.  Savunmayı oluşturan 4 isim Burak Et, Ferhat, Serkan ve Burçin’in savunmada ki istikrarlı oyunları takımın bu başarısında Kaleci Ahmet Arat’la birlikte önemli bir yer tutuyor.

Başarılı eldiven, bu başarıda rekabetin önemli b,r yer olduğunu söyleyerek, “Takımın her bölgesinde forma için büyük bir rekabet var. Kalede de bu rekabet üst seviyede. Anıl kardeşimde çok iyi bir kaleci. Hal böyle olunca bu sonuç ortaya çıkıyor” dedi.

Eren ARSLANYILMAZ

 

 

Seriyi ilk yarının 2 maçada taşımak istiyoruz

 

 

Seri sürecek, ilk yarıyı lider bitireceğiz

 

 

Zonguldak Kömürspor’un başarılı savunma oyuncusu Burak Et, zorlu Çayırovaspor maçında futbolun gerektirdiği her şeyi yaparak kazandıklarını söyleyerek, “Kilimli ve Büyükçekmece maçında da serimiz sürecek ve ilk yarıyı lider bitireceğiz” dedi.

 

*******

 

Çayırovaspor maçında attığı kritik golle kilidi açan  isim olan Zonguldak Kömürspor’un savunmacısı Burak Et, sahada çok iyi mücadele ettiklerini söyledi. İlk yarıyı lider bitirmek için çok önemli bir galibiyet elde ettiklerini belirten Burak Et, “Zorlu bir maç olacağını biliyorduk. Nitekim ilk yarıda öyle geçti. Sezonun en iyi maçlarından birini oynadık. Sahada kazanmak için futbolun gerektirdiği her şeyi yaptık. Bunun meyvesini de 3 puanla aldık. Şimdi önümüzde ilk yarıyı lider bitirmek için 2 maçımız kaldı. Seriyi sürdürerek Kilimli ve Büyükçekmece maçlarını kazanarak ilk yarıyı lider bitirmeyi amaçlıyoruz” dedi

 

Bu sezon ki ilk golü kaydeden Burak, gol attığı için mutlu olduğunu söyleyerek, “ İkinci yarının hem başında sağ taraftan ceza saha içine dripling  yaptım. Metin ağabeyle ikiye bir yaptık ve kaleci ile karşı karşıya kaldım. Kalecin sağ tarafından topu filelerle buluşturdum. Bu sezonun ilk golünü attığım çok mutluyum. Golü çok özel bir kişiye,  sevgilime armağan ediyorum” dedi.

 

Burak,  son olarak içerde ve dışarıda oynadıkları maçlarda kendilerini yalnız bırakmayan taraftara ve bütün imkanları seferber eden yönetimin bu çabalarının karşılığını  şampiyon olarak vereceklerini söyledi.

Eren ARSLANYILMAZ