ZTS, 6’da 6 yaparak U13 Ligi’nde ilk yarıyı lider tamamladı. Futbol mucizesi yaşanmazsa bordo-mavili takım, mücadele ettiği Merkez B Grubu’ndan çıkarak Play-Off oynamaya hak kazanacak. ZTS, kendine yeni bir hedef daha belirledi ve U14 Ligi şampiyonluğunun ardından U13 Ligi için gözünü kararttı. Şampiyonluğun en büyük adayı olduğunu gösteren kozlu takımı, söz konusu 6 maçta 38 gol atarken, kalesinde gördüğü 1 golle dikkat çekti.

Zonguldak U13 Ligi’nde ilk yarı sona erdi. Merkez B Grubu’nda mücadele eden ZTS Gençlikspor, sezonun ilk yarısını 6’da 6 yaparak lider tamamladı.

3 yıl önce kurulan ve bu süreçte kulüpleşerek Zonguldak alt yaş kategorilerinde ses getiren ZTS, başarılarına bir yenisi daha ekleme hedefinde. 2010 yılında Trabzonspor Yaz Futbol Okulu ile başlayıp, ardından ufkunu genişleten ZTS, Zonguldak’ta ilk kez geçtiğimiz yıl alt yaş liglerine katılmıştı. İlk yılında başarılı bir grafik çizen bordo-mavili takım, geçtiğimiz yılki başarısını takiben,  bu sezon kulüp tarihinin en büyük başarını yakalayıp  mücadele ettikleri Zonguldak U14 Ligi’ni şampiyon tamamlamışlardı. Geniş bir futbolcu potansiyeline sahip ZTS, Antrenörler Abdülkadir Kalyoncu, Burhan Arık, Bülent Şen ve Turgay Yavuz idaresinde sadece şampiyonluklar değil, Zonguldak ve Türk futboluna yeni yıldızlar kazandırmak hedefi taşıyor.

Bu doğrultuda disiplinli çalışmalarını sürdüren Kozlu takımı, U14 Liginde başarılarını, devam eden U13 Ligi’nde de sürdürmek amacında. Zonguldak U13 Ligi’nde 7 takımlı Merkez B Grubu’nda mücadele eden ZTS, ilk yarıyı lider tamamlamanın sevinci yaşıyor. İlk yarıda 6 maçın tamamını kazanarak 18 puanla zirvede olan bordo-mavili takım, topladığı puanların yanı sıra rakip filelere attıkları gollerle de dikkat çekti.

Sezona Zonguldak Kömürspor’u 3-0 yenerek başlayan ZTS, Zonguldak Belediyespor’u 8-0, Karadonspor’u 7-0, Taşbacaspor’u hükmen 3-0, Merkezspor’u 8-0, Üzülmezspor’u 9-1 mağlup ettiler. Bu maçlara rakip fileleri 38 kez sarsan ZTS, kalesinde sadece 1 gol gördü. ZTS’nin bu başarıları Zonguldak futbol kamuoyu tarafından büyük takdir toplamaya devem ediyor.

Eren ARSLANYILMAZ

 

U13 Ligi’nde zaman kaybedilmeyen ikinci yarı maçları bugün başlayacak. Bugün saat 18.00’da Kozlu Sahası’nda şampiyonluğun iki güçlü adayı ZTS ile Kömürspor kozlarını paylaşacak. Kazanan takım grup lideri olma konusunda önemli avantaj yakalayacak.