***TFF  2. Lig’de mücadele edecek olan temsilcimiz Zonguldak Kömürspor’un 2022-2023 sezonunda mücadele edeceği grup ve takımlar belli oldu.
* Yeni sezonda Kırmızı-lacivertli temsilcimiz 20 takımdan oluşan Kırmızı Grup’ta mücadele edecek.
***Ayrıca Zonguldak Kömürspor’un Grubu’nda Kocaelispor’da yer aldı.  
Türkiye Futbol Federasyonu 2022-2023 sezonunda TFF  2. Lig’de yer alacak olan takımların, bugün yapılan kura çekimiyle gruplarını belirledi.
2022-2023  sezonunda TFF 2. Lig Kırmızı ve Beyaz Grup olarak iki gruba ayrılırken, Beyaz Grup'ta 19, Kırmızı Grup'ta 20 takım yer alacak.
TFF Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde gerçekleştirilen kura çekimine TFF Kulüplerinden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Volkan Can, TFF Genel Sekreter Yardımcısı Özcan Şepik, Maç Planlama Müdürü Besim Yalçın,  kulüp başkanları ve temsilcileri katıldı.
ZONGULDAK KÖMÜRSPOR KIRMIZI GRUP’TA
Zonguldak Kömürspor Kulüp Başkanı Sabit Danış ve Genel Kaptan Erim Zeki Berberoğlu’nda yer aldığı kura çekiminde Zonguldak Kömürspor  20 takımdan oluşan 2. Lig Kırmızı Grup’ta yer aldı.
KIRMIZI GRUP’TA TAKIMLAR ŞU ŞEKİLDE
1461 TRABZON FK
ADIYAMAN FUTBOL KULÜBÜ A.Ş
ANKARA DEMİRSPOR
BALIKESİRSPOR
BUCASPOR 1928
ZONGULDAK KÖMÜRSPOR
DİYARBEKİR SPOR A.Ş
ETİMESGUT BELEDİYESPOR
FETHİYESPOR
GMG KASTAMONUSPOR
İSKENDERUNSPOR A.Ş
KARACABEY BELEDİYE SPOR A.Ş
KIRŞEHİR BELEDİYE SPOR
KOCAELİSPOR
PAZARSPOR
SARIYER
SERİK BELEDİYESPOR
SİLAHTAROĞLU VAN SPOR FK
UŞAK SPOR A.Ş
WEECOINS KIRKLARELİSPOR 
İLK RAKİP KİM OLACAK!
Kırmızı grupta 20, Beyaz grupta 19 olmak üzere 39 takımın mücadele edeceği ligde fikstür çekimi ise  önümüzdeki günlerde gerçekleştirilecek. Çekilecek  fikstür çekiminde Zonguldak Kömürspor’un ilk rakibinin kim olacağı ise şimdiden merak ediliyor.
LİG 27-28 AĞUSTOS'TA START ALACAK
TFF 2. Lig 27-28 Ağustos'ta başlayacak , 29 Nisan 2023'te sona erecek. 
3 TAKIM 1. LİGE YÜKSELECEK
İki Grup’ta ligi zirvede bitirecek olan iki takım direkt TFF 1. Lig’e çıkacak. İki Grup’ta ligi ilk 5’te bitirecek takımlar ise play-off oynama hakkı kazanacak. Play-off’ta şampiyon olan ekip ise 3. Takım olarak TFF 1. Lig’e çıkacak.  
Haber: Selçuk KOÇAKLI