U20 Dünya Kupası’nın ilk maçında El Salvador’u 3-0’lık skorla deviren milli takımımızda Zonguldaklı futbolcu Cenk Şahin, FIFA ve Türk basını tarafından övgü dolu sözlerle bahsedildi. FIFA, Cenk’i maçın yıldızı yaparken, Türk basını da genç yetenek hakkında ‘Zonguldak’ın Messi’si yorumunu yaptı.

 

Türkiye’nin ev sahipliğinde düzenlenen U20 Dünya Kupası’nın ilk maçında El Salvador’u 3-0 yenerek turnuvaya fırtına gibi başlayan milli takımımızın Zonguldaklı genç yıldızı Cenk Şahin,  maça damgasını vurmuştu. Maçta 2 golünü bir asistle süsleyen Şahin, Dünya Kupası’nın organizatörlüğünü yapan FIFA tarafından maçın yıldızı seçildi.  

“TAKIMIMA DAHA FAZLA KATKI YAPMAK”

FIFA, millerimizin El Salvador maçındaki 3-0’lık galibiyetini ‘Etkileyici’ olarak yorumlarken, Zonguldaklı Milli sporcu Cenk Şahin’i maçın yıldızı seçti. Türkiye - El Salvador maçının ardından 'fifa.com'a konuşan Şahin, turnuvaya iyi bir başlangıç yaptıklarını vurgulayarak, "Gollerimden ve asistimden dolayı çok mutluyum. Buradaki hedefim; takımıma daha fazla katkı yapmak. Salih Uçan'la da 3 yıldır arkadaşız. Hem saha içinde hem de saha dışında çok yakın bir iletişimiz var. Umuyorum ki gelecekte de böyle devam ederiz" dedi.
Türkiye U20 Teknik Direktörü Feyyaz Uçar da Şahin hakkında yaptığı konuşmasında, "Biz Cenk'le U19 takımından beri birlikte çalışıyoruz. Ben bir buçuk yıl önce bu göreve geldiğimden beri Cenk düzenli olarak forma giyiyor. Benim Cenk ile ilgili tek endişem geçen yıl kendi kulübünde fazla şans bulamaması" ifadelerini kullandı.

 

Türk basını tarafından da maçın ardından manşetlere taşınan Cenk Şahin’in dünya futbolunun tüm özelliklerini taşıdığı söylendi. Spor yazarları, Cenk’in tekniği ve süratiyle gelecek adına olumlu sinyaller verdiğini yazdı. Salih Uçan ile uyumunu yazan ulusal gazeteler Milli takımımızın galibiyetiyle ilgili, “Uçan ‘Cenk’averler”, “Muhteşem İkili”, “Uçan ‘Şahin’ler” başlıklarını attı.  Maçtan 2 gün sonra ise Cenk Şahin, arkadaşları tarafından Messi’ye benzetilmesi nedeniyle “Messi Cenk”, “Zonguldak’ın Messi’si” olarak manşetlere girdi.

Eren ARSLANYILMAZ

 

***El Salvador maçıyla Türkiye’yi ve Dünyayı kendine hayran bırakan Cenk Şahin, transfer piyasasının da yıldızı olacak gibi…

 

***Salih Uçan’la hem saha içinde hem de saha dışında çok yakın bir iletişimleri olduklarını belirten Şahin,  “Umuyorum ki gelecekte de böyle devam ederiz” dedi

 

***Cenk Şahin’in El Salvador maçındaki 2 golü ve 1 asisti maçtan bir gün sonra Ulusal basında işte böyle yankı buldu

 

 

***FIFA tarafından maçın yıldızı ilan edilen Şahin’in dünkü ulusal basına yansıyan haberleri

 

*** Millilerimiz C Grubu’ndaki ikinci maçını bugün Kolombiya ile oynayacak