HAKEMLER SEZON AÇILIŞ YEMEĞİNDE BULUŞTU

Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği (TFFHGD)Zonguldak Şubesin tarafından Cuma günü Deniz Kulübü’nde sezon açılış yemeği ve kokart takma töreni düzenlendi. 

Deniz Kulübünün ev sahipliğinde başlayan sezonun açılış yemeğinde, Halk Oyunları Sergileme ve Araştırma Derneğinin Zonguldak yöresine ait gösterdikleri performans izleyenlerden büyük alkış aldı. Sezon açılış yemeğine katılan konuklar canlı müzik eşliğinde gece ilerleyen saatlerine kadar eğlenerek sezonun stresini attılar.  Gecenin sonunda eski hakem Sadi Altınok, Bölgesel Bayan Yardımcı Hakemi Esra Arıkboğa’ya, 1974 yılında FiFA’nın ilk çıkarttığı sarı kırmızı kartlardan hediye etti.

Kokartlar takıldı

İl Hakemliğine terfi eden, Ahmet Karakoç,  Ayetullah Aslan, Bayram Ustabaş, Davutcan Çubukcu, Emre Çınar, Engincan Uğur, Erkan Çakır, Şerife Mutlu’ya kokartları, İl Hakem Kurulu Üyesi Mustafa Eker, Yakup Çelik, Saim Kürekçi, Nejat Ayçiçek, Cevat Özer, İl Gözlemcisi Baki Erdoğan, Erol Demir, taktı.B Klasmana terfi eden Emir Kılıç Arslan, Taygun Tasalı , C Klasmana terfi eden, Hakan Ergin, Ali Rıza Öztürk, kokartlarını eski İl Hakem Kurulu Başkanı İlkay Güner takdim etti.Bölgesel Yardımcı Hakemliğe yükselen, Taner Köse, Erdinç Yaman, Esra Arıkboğa’ya kokartlarını eski Bölgesel Kurulu üyesi Erol Pesen’in elinden aldı.

Plaket verildi.

Belediye Başkanı Muharrem Akdemir ve Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı’ya katkılarından dolayı Zonguldak Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Vekili Hakan Yüksel tarafından plaket verildi. Türkiye Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu 3.Bölge Sorumlusu Metin Tokat’a, gecenin anısına Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği (TFFHGD)Zonguldak Şubesi Başkanı Nurettin Demir tarafından plaket verildi. Zonguldak Amatör Spor Kulüpleri Federasyon Başkanı Kemal Demir’e gecenin anısına İl Hakem Kurulu Başkanı Evren Atış tarafından plaket takdim edildi. TÜFAD Başkanı Ahmet Birdal’a plaketini Sadi Altınok takdim etti. Saha Kimseleri Derneği Başkanı Bülent Tuna’ya plaketini Dernek yönetici Emre Kunduracı verdi. Futbol İl Temsilcisi Metin Malkoç’a plaketini Bölgesel Gözlemci Ertuğrul Bayram’ın elinden aldı.Zonguldak Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Vekili Hakan Yüksel’e plaketini Ulusal Gözlemci Erol Pesen takdim etti. Eski İl Hakem Kurulu Başkanı, Erol Pesen, İlkay Güner, İl Hakem Kurulu Başkanı Evren Atış’a plaketleri Dernek Yönetim Kurulu Üyesi Saim Kürekçi verdi. Eski Hakem Haluk Halahut,plaketini  İl Hakem Kurulu Üyesi, Yakup Çelik verdi. Hakem Eğitmeni Osman Ender Bulut’, FİFA Menajeri Orhan Ergün plaket takdim etti.

Geceye katılanlar

Sezon açılış yemeğine, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, Zonguldak Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Vekili Hakan Yüksel, Amatör Spor Kulüpleri Federasyon Şube Başkanı Kemal Demir, Türkiye Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu 3.Bölge Sorumlusu Metin Tokat, Futbol İl Temsilcisi Metin Malkoç,Saha Komiserleri Derneği Başkanı Bülent Tuna, Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği (TFFHGD)Zonguldak Şube Başkanı Nurettin Demir, , İl Hakem Kurulu Başkanı Evren Atış, Halk Oyunları Sergileme ve Araştırma Derneği(HASAD) Başkanı Orhan Yazıcı, hakemler ve gözlemciler katıldı.

Nurettin Demir; ‘’En çok klasman yükselttiğimiz dönem bu dönem’’

Türkiye Faal Futbol Hakem ve Gözlemcileri Derneği(TFFHGD)Zonguldak Şube Başkanı Nurettin Demir, en çok klasman yükselttikleri dönemin bu dönem olduğunu  söyleyerek,’’ İl Hakemliğine geçiş yapan arkadaşlarımızın üzerinde eski İl Hakem Kurulu Başkanı İlkay Güner’in emeği çok büyük. Aynı zamanda bir üst klasmana yükselen arkadaşlarımıza da eğitim veren il eğitimcimiz Osman Ender Bulut’a teşekkür ediyoruz. Ayrıca 3. Bölge sorumlumuz Metin Tokat hocamıza bizleri kırmayıp geldiği için teşekkür ediyoruz. Klasman yükselmelerinde bize doğrudan destek veriyor. Zonguldak tarihinde belki de en çok  yükselttiğimiz dönem bu dönem olmuştur. Biz bulunduğumuz il olarak gerek hakem camiası için gerekse kulüpler bazında küçük illere nazaran bizim daha yukarılarda olmamız gerek. Çünkü küçük iller bizleri hakem sayısından geçti. Yeni atanan İl Hakem Kurulu Başkanı Evren Atış’a başarılar diliyorum’’dedi.

Atış; ‘’Zonguldak’ta futbol ağır bir sektör’’

İl Hakem Kurulu Başkanı Evren Atış, Zonguldak’ta ki futbolun ağır bir sktör olduğunu ifade ederek,’’’Ben burada ilk göreve geldiğim zaman söylemiştim. Zonguldak’ta futbol bir bütün. Burada ki futbol alt birlikleriyle taban birlikleriyle bir bütün. Her zaman ASFK VE TÜFAD’ DAN destek gördük. Burada ki başarı sadece hakemlerin başarısı ile ölçülmez. Top yükün ölçülür demiştim. Bizlere destek oldukları için çok teşekkür ederim. Özellikle Metin hocamıza teşekkür ediyorum. Bir çok ile gitmedi Zonguldak ismini duyunca koştura koştura geldi.  Zonguldak’ı ayrı bir yerde tuttuğunuz için sizlere teşekkür ediyoruz. Hakemlik sadece biz göreve geldiğimizde hakemlerimiz yoktu. Yetiştirilmiş, eğitilmiş donatılmış hakemlerimiz vardı. Bu hakemleri eğiten bu güne kadar altın gibi güzel bir sermaye bizlere emanet eden bir önceki kurul başkanımız İlkay Güner hocamıza teşekkür ediyoruz. Bu geceyi düzenleyen dernek başkanımız Nurettin Demir’e teşekkür ediyoruz. Eğitimcimiz Osman Ender Bulut’a teşekkür ediyoruz. Özellikle gözlemci hocalarımız her yere gidiyorsunuz hakemleri işliyorsunuz bir hamur gibi işleyip işleyip Türk futboluna kazandırıyorsunuz. Emekleriniz için teşekkürler. Hakemler sizler her yere koşturuyorsunuz her yere adım atıyorsunuz tek bir şey için adil olmak için başarılı olmak için. Ben sizlere yürekten teşekkür ediyorum. Futbol ağır bir olay ağır bir sektör Zonguldak daha da zor. Çünkü bir çok kulübümüz üst düzey futbol oynuyor. Bu nedenle işimi zor. Ama eğlenceli bir o kadarda sorumluluk gerektiriyor. Bu yolda bizlere destek veren herkese teşekkür ediyoruz’’şeklinde konuştu.

Kemal Demir; ‘’Hakemler geleceğe yön veren kişiler’’

Zonguldak Amatör Spor Kulüpleri Federasyon Başkanı Kemal Demir, hakemlerin geleceğe yön veren kişiler olduğunu söyleyerek,’’Öncelikle 3.Bölge sorumlumuz Metin Tokat hocamıza aramızda olduğu için teşekkür ediyoruz. Çok dertliyim. 1senelik ASFK Başkanı olarak ilklere imza atmanın peşindeyiz. Bu ilklere imza atarken Ben daha önce de söylemiştim. İlimizde ki imza yetkisi olan arkadaşların yanımızda olmadığı sürece hiçbir iş ve işler yapamayız. Sağ olsunlar sayın Valimiz ve Belediye Başkanlarımız gereken destekleri veriyorlar. Belediye Başkanlarımız olmasa da amatör futbol bitmek üzeredir. Bugün 70 kulübümüze malzeme dağıttık. 15 gün önce de 103 kulübümüze malzeme dağıttık. Biz bir bütünüz. Biz büyük bir aileyiz. Zonguldak’ta 20 bin nüfusa hizmet eden bir aileyiz. Biz 25 30 bin kişiye hükmeden bir aileyiz. Bizim sadece sıkıntımız iletişim kopukluğu.Kurumlar arası sıkıntı olmaz. Kişiler arasında olsa da kurumlar arasında sıkıntıya karşı olanlardanım. Bizim geleceğimizi yön verecek kişi hakemlerdir. Ben sizleri vicdanınızla kalbinizle maçları yönettiğinize eminim’’şeklinde konuştu.

Tokat; ‘’Zonguldak’tan kaynaklı bir gecikme oldu’’

Türkiye Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu 3.Bölge Sorumlusu Metin Tokat, kokart töreninde gecikme olduğun u ifade ederek,’’Uzun bir süreden sonra Zonguldak’a geldim. En son geldiğimde Dernek Genel Başkanıydım. Yine Dernek Başkanımız Nurettin Demir’di. O zaman kokart törenine katılmıştım. Başkanımız biraz gecikme oldu dedi. Evet gecikme oldu. Ama gecikme olmasının sebebi Zonguldak’ta kaynaklı. Zonguldak’ın kendi içinde ki sorunlarından kaynaklı. Birlik beraberliğin sağlanması gerekiyordu. Kişisel egoların kişisel kaprislerin bir kenara atmamız gerekti. Çünkü birlik beraberlik içinde olursak sonuçta hepimiz bir hizmet için buradayız. Hepimizin hizmet ettiği kişi bizim genç arkadaşlarımız. Bu genç arkadaşlarımızın Bir yere gelmesi için Çaba gösteriyoruz. Geçmiş İl Hakem  Kurulu arkadaşlarımıza ve yönetimine çok teşekkür ediyorum’’dedi. 

Tokat; ‘’Önümüzde ki günlerde dernek seçimi olacak’’

Önümüzde ki günlerde dernek seçimi olacağını ifade eden Tokat; ‘’Yeni atanan İl Hakem Kurulu Başkanı Evren Atış çok sevdiğim bir kardeşimizdir. İyi işler çıkartacağından eminim. Genç ve heyecanlı bir arkadaşımız. O birlik beraberliği desteği gördüğümüz zaman Mutlu oldum. Hepimiz yaptığımız görevlerde saygı duymalıyız. Hata mı hepimiz yapıyoruz. Bunu kasıt olarak görürsek ayrışıma gireriz. Merkez Hakem Kurulu Başkanı Yusuf Namoğlu nun selam ve sevgilerini getirdim. Dün Antalya’da Kor kampındaydık. Tekrar İzmir’e gidilecek. Önümüzde de bir dernek seçimi var. Ocak ayında 1-31 arasında bütün şubeler seçim yapacak. Bunun sonunda da Genel Merkezin belirlediği tarihte seçim olacak. Ben Ankara’da bunu ilan ettim. 3. Bölge de 18 ile bakıyorum. 18 ilide aynı şeyi söylüyorum. Dernek Başkanlığına kim istiyorsa aday olabilir. Herkesin aday olma hizmet etme hakkı vardır. Biz serbest bırakıyoruz diye kimseyi etki edecek davranışlardan uzak duralım’’şeklinde konuştu.

Yüksel; ‘’Birlik beraberlik olduğu sürece başarı gelecek’’

Zonguldak Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Vekili Hakan Yüksel, birlik ve beraberliğin olduğu sürece başarının geleceğini söyleyerek,’’Birlik ve beraberliğe ihtiyacımız olan bugünlerde bu kadar büyük bir kitleye hitap eden spor camiasının içerisinde ki bu aileyi toplayarak birlik ve dayanışmayı sağlayan bu güzel akşamı sağlayan Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği ve İl Hakem Kurulunda görev yapan arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Taban birliklerinde görev yapan arkadaşlarımızın  el ele verdikten sonra beraber hareket ettikten sonra her zaman başarının geleceğine güzel çalışmaların yapılacağına inanıyorum. İnşallah bu birliktelik devam edecek’’şeklinde konuştu.

Akdemir; ‘’Hakem camiası trendi yükselen bir müessese’’

Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, hakemliğin günden güne yükseldiğini söyleyerek,’’3. Bölge Sorumlumuz Metin Tokat hocamızı burada görmek bizim için onur verici. Sizlerde hakkı hukuku adaleti en iyi şekilde dağıtmaya çalışan görevli arkadaşlarsınız. Sadece hak hukuk adalet değil. Karşılıklı sevgi ve saygıyı da spora yapan arkadaşlara kamçılayan arkadaşlarsınız. Ben sizleri yürekten kutluyorum. Hakem camiası son dönemlerde trendi yükselen bir müessese.  Dünya kupasında hakem arkadaşlarımız az görev alıyorlar. Bu sayılar inşallah daha da çoğalır. Zonguldak amatör lisansının fazla olduğu illerden. Bir çok il var lisanslı sporcu yok. Yeni yönetim arkadaşımız Evren Atış’a başarılar diliyorum’’dedi.

Emre Can BAYRAM