Zonguldaklı veteran atlet Ali Olgun Örkiz, 11-12 Mart’ta İstanbul’da düzenlenecek şampiyonada piste çıkacak. Daha önce katıldığı önemli yarışlarda Zonguldak’ı ve çalıştığı kurumu başarıyla temsil eden Örkiz, İstanbul’da madalya hedefliyor.

************************

 

Türkiye Atletizm Federasyonu’nun 2017 faaliyet takviminde yer alan Veteranlar Salon Atletizm Şampiyonası 11-12 Mart tarihleri arasında İstanbul’da düzenlenecek. Eren Enerji’de Mekanik bakım usta yardımcısı olarak çalışan ve 4 yıldır veteran atlet olarak ulusal ve uluslar arası yarışlarda boy gösteren Ali Olgun Örkiz, İstanbul’daki şampiyonada piste çıkacak. Geçtiğimiz yıllarda düzenlenen şirketler arası spor festivalinde temsil ettiği kurum adına 3 yarışa katılan 49 yaşındaki atlet, 45-50 yaş kategorisinde 5 km’lik parkurda mücadele etti.  49 yaşındaki veteran atlet, Eren Enerji adına katıldığı organizasyonun ilk yılında 4’üncü, ikinci yılında 3’üncü ve üçüncü yılında ise 2’nci oldu. 2014 yılında da Avrupa’da boy gösteren Ali Olgun, İstanbul’da katılacağı Türkiye şampiyonası öncesi sıkı bir idman programından geçiyor.  Örkiz, katıldığı diğer yarışlarda olduğu gibi Zonguldak’ı başarıyla temsil etmek isterken, madalya hedefliyor

Atletizme başlayalı 4 yıl gibi kısa bir zaman olmasına rağmen, birçok önemli yarışlarda boy gösteren Ali Olgun, kendisine İzmir Veteranlar takımdan transfer teklifi geldiği ancak, Zonguldaklı olarak ilini temsil etmek istediğini söyleyerek teklifi geri çevirdiğini söyledi. Örkiz ayrıca, veteranlar milli takımına   davet edildiğini fakat imkansızlıklar nedeniyle gidemediğini belirtti.