Zonguldak Kömürspor’un geleceği olarak görülen minikler, ilk futbol eğitimini almaya başladı

HEPSİ BİRER ELMAS

2’nci Lig takımı Zonguldak Kömürspor’un Zonguldak ve Türk futboluna yeni yıldız adayları kazandırmayı amaçladığı Yaz Futbol Okulu düzenlenen törenle açıldı. 6 ila 14 yaş aralığında ki minikler, yaklaşık 2 ay boyunca futbolun temel eğitimini alacak. Yetenekleriyle ön plana çıkan sporcular, Kömürspor’a alt yapısına lisanslı olarak geçiş yapacak.

*********************

2’inci Ligde mücadele edecek olan temsilcimiz Zonguldak Kömürspor’un alt yapısına oyuncu kazandırmak amacıyla her yıl geleneksel  açılan  “Yaz futbol okulu” dün  düzenlenen törenle faaliyete geçti.  Yaz futbol okulunun açılışına Zonguldak Kömürspor Kulüp Başkanı Süleyman Caner ve  Genel Kaptan Hakan Hürfikir katıldı.

İLK ÇALIŞMA YAPILDI

2015-2016 eğitim öğretim sezonunun kapanmasının ardından her yıl olduğu gibi  bu yılda Zonguldak Kömürspor Yaz Futbol Okulu’nu açtı. 6-14 yaş aralığındaki miniklere hitap eden   Yaz Futbol Okulu’nda Gökhan Konmuş, Meftun Uzun, Varol Yılmaz ve Necmi Cin yaklaşık 2 ay süren bir çalışma yapacak. 50’ye yakın sporcusuyla dün Fener sahasında hizmet vermeye başlayan yaz futbol okulunda

Profesyonel altyapı hocaları eşliğinde çalışacak olan minikler  bu süreçte futbolun temel eğitimini alacak.   Yetenekleriyle dikkat çeken sporcular, önce Zonguldak Kömürspor’un altyapısına kazandırılacak.

“YETENEKLİ OLAN SPORCULAR ALTYAPIYA KAZANDIRILACAK”

Yaz Futbol okulunun çocukların sosyal gelişimlerine büyük katkı vereceğini söyleyen,  Antrenör Gökhan Konmuş,  “Zonguldak Kömürspor Yaz Futbol Akedemisi açıldı, herkese hayırlı uğurlu olsun. Umarım sakatlık vermeden sağlıklı bir şekilde sezonu bitirmeyi amaçlıyoruz. Öncelikle burada ki amacımız çocukların sosyal aktiviteleri ve sosyal gelişimleri sağlamak. İçlerinde yetenekli olanları futbol akademisine kaydedeceğiz. Yaz tatillerinde değişik aktiftiler yaparak yeni arkadaşlar kazandırmak. Öncelikle hedefimiz çocukların sosyalitesini geliştirmek. Kişiliklerininve karakterlerinin oturmalarına yardımcı olmak. İçerisinde yetenekli olan sporcuları da bizim kendi akdemi liglerinde oynatmayı hedefliyoruz. Çalışmalarımızı hafta 3 gün yapmayı planlıyoruz. Yoğunluktan dolayı her yaş grubunu ayrı ayrı çalıştırmayı düşünüyoruz. Farklı yaş gruplarını sabah öğle akşam gibi farklı günlerde farklı saatlerde yapmayı düşünüyoruz. Arada değişik aktivitelerimizde olacak. İnşallah başarılı olacağız. Şuanda başlangıçta 50 civarında sporcu var. Gelecek ve gelmeyi amaçlayan çocuklarımızda var bu sayı 200 civarında olacaktır” dedi.

***Minikler futbol eğitimini Gökhan Konmuş, Meftun Uzun, Varol Yılmaz ve Necmi Cin’den alacak

***Belkide ilk defa yeşil sahaya inen miniklerin  mutlu ve heyecanlı oldukları gözlendi

Başkan Caner’den miniklere tavsiye…

ÖNCE EĞİTİM

 Kulüp Başkanı Süleyman Caner, yaz futbol okuluna gelen miniklere eğitimin öneminden bahsederek, “eğitim olmadan dört dörtlük futbolcu olunmaz” dedi.

 ***********

 Açılışa gelerek, minikleri ilk heyecanına ortak olan Kulüp Başkanı Süleyman Caner, miniklere hitaben bir konuşma yaptı.  Zonguldakspor camiasına  hayırlı olsun diyerek sözlerine başlayan Caner, “İnşallah aranızdan çok yetenekli çocuklar çıkar. Azmettiğinizi görürüz. O ışıltıyı alırlarsa hocalar, kulübümüzde yer alırsınız ve geleceğiniz o yönde gider. Hem okursunuz, hem eğitiminizi tamamlarsınız. Tahsilinizi hiçbir zaman ihmal etmeyin. Hem eğitiminizi tamamlayacaksınız hem de içinizdeki futbol merakını buradaki antrenmanlarla gidereceksiniz. Hiçbir zaman unutmayın: eğitim olmadan dört dörtlük futbolcu olunmaz. Eğitiminizi yaparken derslerinizi aksatmadan futbolunuzu oynayacaksınız” şeklinde konuştu.