Hacettepespor beraberliğiyle 36 puanla 16’ncı sıraya gerileyen ve ateşin tam içine giren

Kilimli Belediyespor için son haftaya girilirken hesap-kitap devri başladı. 3 takımın küme düşmeye aday olduğu grupta, 36 puanı bulunan Kilimli Belediyespor, 37 puanlı Trabzon Kanuni ve 38 puanlı Derince Belediyespor’un puan kaybetmelerini bekleyecek.

 

Temsilcimiz son hafta sahasında oynayacağı Ümraniyespor’u yenmesi şart. Trabzon Kanuni’nin Refahiyespor ile olası bir beraberliği temsilcimizi ligde tutacak.  Ayrıca, Derince Belediyespor’un da Bursa Nilüferspor karşısında yenilgi alması,  iki takım arasında ki 2’li averajı devreye sokacak. Kilimli Belediyepor ile Derince Belediyespor arasında ki iki maçta taraflar birbirlerine 3-1’lik üstünlük kurdukları için 2’li averaj devre dış kalarak genel averaja bakılacak.

 

 

********************

 

Spor Toto 3’üncü Lig 2’nci Grup’ta son viraja girilirken temsilcimiz Ankara deplasmanında konuk olduğu Hacettepespor ile 1-1 berabere kalarak kümede kalma umutlarını son maça bıraktı. Bu beraberlikle puanını 36’ya yükselten ancak, grupta küme düşme mücadelesi veren bir diğer takım Trabzon Kanuni’nin haftayı galibiyetle kapatmasıyla bir basamak gerileyerek 16’ncı sıraya yerleşen Kilimli Belediyespor’un ligdeki kaderi artık kendi elinde değil.

Hacettespor beraberliği sonrası, camia ve taraftarın ‘Kilimli Belediyespor nasıl Ligde kalır?’ sorularını sorduğu dönemde Kilimli Belediyespor’a son hafta kendi saha ve seyircisi önünde galip gelmesi yetmeyecek.

İPLER TRABZON VE DERİNCE’NİN ELİNDE

Küme düşecek üçüncü takımın belirleneceği son haftada Ümraniyespor’u konuk edecek Kilimli Belediyespor kazanıp, Trabzon Kanuni ile Derince Belediyespor’un puan kaybetmelerini bekleyecek.  Trabzon Kanuni, son hafta deplasmanda Erzincan Refahiyespor ile kritik bir maça çıkacak. Trabzon temsilcisinin deplasmanda puan kaybetmesi demek, Kilimli Belediyespor’un kazanması halinde ligde kalması anlamı taşıyor.

Grup’ta geçtiğimiz hafta Silivrispor ile berabere kalarak küme düşecek 3 takım arasına giren Derince Belediyespor ise sahasında Bursa Nilüferspor’u konuk edecek. Derince Belediyespor’un Bursa temsilcisi karşısında mağlup olması ve Kilimli Belediyespor’un da Ümraniyespor karşısında galip gelmesiyle iki takımın puanı 39 olacak. Bu durumda ligden düşecek takım 2’li averajla belli olacak.

İki takım arasında oynanan 2 maçta taraflar birbirlerine 3-1‘lik skorlarla üstünlük kurdular.  Bu durumla 2’li averaj devre dışı kalıyor ve genel averaja bakılıyor. Genel averajda ise temsilcimizin Derince Belediyespor’a karşı 2 gol üstünlüğü bulunuyor. Buda Kilimli Belediyespor’un ligde kalması anlamı taşıyor.

Eren ARSLANYILMAZ