Gençlik ve Spor Bakanlığı’nca 81 ilde faaliyete geçirilen İl Spor Merkezleri, Zonguldak’ta startını verdi. Çocukları ve gençleri kötü alışkanlılardan uzak tutmak amacıyla her yıl olduğu gibi bu yılda açılan il spor merkezleri, Zonguldak Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından yaz ayı boyunca  ücretsiz olarak spor yapma imkanı sağlayacak.

24 spor branşında yüzlerce sporcunun katılacağı İl Spor Merkezleri’nin açılışı Pazar günü Canpolat Pamay Spor Salonu’nda yapıldı. Açılış törenine Zonguldak Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Uğur Akdeniz, Spor Şube Müdürü İbrahim Açıkgöz, Tesisler Müdürü Ayhan Taşkın ve sporcuların aileleri katıldı.

 “AMACIMIZ DİNAMİK BİR TOPLUM OLUŞTURMAYA YARDIM ETMEK”

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Uğur Akdeniz, Zonguldak’ın ve Türkiye’nin gelecekteki sporcularıyla birlikte olmanın heyecanının yaşadığını söyleyerek, “İl spor merkezlerimizin amacı 5-18 yaş grubundaki çocuk ve gençlerimizi spora kanalize edebilmek, kötü alışkanlıklardan uzak tutmak ve dinamik bir toplum oluşturmaya katkıda bulunmaktır” dedi.

Konuşmaların ardından, judo, takvanda ve jimnastik branşsında sporcular gösteri yaptılar. İl Spor Merkezleri Atletizm, Batminton Basketbol Bilardo, Boks, Jimnastik, Çim Hokeyi, Dans-Bale, Futbol (Kız-Erkek), Güreş, Hentbol, Judo (Kuraş), Karate, Kick Boks, Masa Tenisi, Satranç, Taekwando, Tenis, Voleybol, Yelken, Özel Sporcular (Basketbol), İzcilik, İşitme Engelliler (Basketbol-Masa Tenisi), Görme Engelliler (Gool Ball) gibi 24 ayrı branşta faaliyet gösterecek.

Eren ARSLANYILMAZ

Geçlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Uğur Akdeniz,  Bodrum’a tayini çıkan Yayla Ortaokulu Beden Eğitimi Öğretmeni Metin Özger’e Zonguldak’ta uzun yıllar spora katkı verdiği için, plaket verdi.

Geçtiğimiz günlerde İstanbul’da düzenlenen Okullararası Halkoyunları Türkiye Şampiyonası’nda birincilik elde eden Erdemir Anadolu Lisesi, şampiyonluk kupasını Uğur Akdeniz’den aldı