Almanya Bundesliga Ligi takımlarından F.C. Köln altyapısından  yetişen Selçuk Kaban, Zonguldak’ın radarında…

Ortaya sahaya hücum gücü kuvvetli bir futbolcu transfer etmeyi planlayan Zonguldak Kömürspor’un gündeminde Amedspor’dan Selçuk Kaban var. Geçtiğimiz sezon  formasını giydiği K.Maraşspor’da kırmızı-lacivertli takıma karşı süre alan ve  bu sezon Amed’te  fazla forma şansı bulamayan  26 yaşındaki futbolcuyu transfer listesine alan Zonguldak Kömürspor’un henüz resmi bir girişimde bulunmadığı öğrenildi.

********************


Şartlar oluşur ve sıcak para girdiği sağlanırsa kadroya en az 3 takviye yapmayı düşünen Zonguldak Kömürspor’un ilk transfer hamlesine Halkın Sesi Spor servisi ulaştı. Edinilen bilgiye göre;  Hücuma katkı verecek ve 10 numara pozisyonunda oynayan bir futbolcu transfer etmek isteyen kırmızı-lacivertli takım, Amedspor’da fazla forma şansı bulamayan 26 yaşındaki orta saha oyuncusu Selçuk Kaban’ı araştırmaya başladı.
3 TRANSFER PLANLANIYOR
Sezonun ilk yarısını 23 puanla 10’uncu sırada tamamlayan Zonguldak Kömürspor, ikinci yarıda Play-Off iddiasını sürdürebilmek için kadroya takviye yamayı planlıyor. Tabi bunun için ekonomik olarak desteğe ihtiyacı olan kırmızı-lacivertli takım, bir yandan olağanüstü genel kurul çalışmalarını sürdürürken diğer yandan transfere bakıyor. Kongreden önce sıcak para girdisi sağlayarak  transferleri bitirmeyi hedefleyen kırmızı-lacivertli takım, kadrosuna en az 3 transfer düşünüyor. 
GÜNDEMDE 10 NUMARA VAR 
Bu sezon gol yollarında büyük bir sıkıntı çeken Zonguldak Kömürspor, transferleri özellikle hücum bölgesine yapacak. Forvet, orta saha ve kanat bölgeleri için kolları sıvayan Zonguldak Kömürspor, hücum yönü kuvvetli bir futbolcuyu gündemine aldığı öğrenildi.  
ROTA AMED
Zonguldak Kömürspor’un olmazsa olmazı olarak gördüğü transfer 10 numara bölgesi… Takımı  atağa çıkarak ve ataklara yön verecek   bir isim kadroya katmak isteyen Zonguldak Kömürspor,  rotasını Amedspor’a çevirdi.  Aradığı özeliklerde ismi  Amedspor’da bulan kırmızı-lacivertli takım, 26 yaşındaki orta saha oyuncusu Selçuk Kaban’ı transfer listesine aldı 

Eren ARSLANYILMAZ


13 MAÇTA FORMA GİYDİ
Zonguldak Kömürspor’un gündeminde yer alan Selçuk Kaban, Amedspor’da ligde 12, kupada 1 olmak üzere 13 maçta forma giydi. Söz konusu bu maçlarda 538 dakika süre alan Selçuk, 2 gole imza attı.

Son 5 maçta kadroya giremedi
Geçtiğimiz sezon Kahramanmaraşspor’dan Amedspor’a transfer olan  10 numara, Diyarbakır temsilcisinde fazla şans bulamadı. Almanya doğumlu olan gurbetçi futbolcu, Amed’de ilk yarının son 5 haftasında kadroya dahi giremedi.  Diyarbakır takımının gözden çıkardığı iddia edilen Selçuk’u transfer etmeyi düşünen Zonguldak Kömürspor’un bu avantajı kullanacağı ancak 2020’ye kadar olan bonservis sorununu ise nasıl çözeceği merak konusu.
Selçuk, Zonguldak’a 2 kez rakip oldu


F.C. Köln altyapısında yetişti

Almanya’da doğan ve futbola burada başlayan Selçuk Kaban,  Bundesliga Ligi takımlarından F.C. Köln altyapısından yetişti.  26 yaşındaki futbolcu,  Almanya’da  
FC Ringsdorff-Godesberg, FC Köln ve Alemannia Aachen’da futbol oynadıktan sonra Türkiye macerasına 2013 yılında başladı.  Yurt dışı transferini Aytemiz Alanyaspor’a yapan Selçuk, ardından Manavgatspor ve Balıkesirspor’a transfer oldu. Balıkesirspor, Selçuk’u 2014 yılında  İstanbul Güngörenspor’a 2015 yılında ise Ayvalıkgücüspor’a kiraladı. Bu takımlarda kiralık oynayan Kaban, ardından Büyükçekmecespor, Kahramanmaraşspor’da  oynadıktan sonra kariyerine Amedspor’da devam ediyor.

***Zonguldak Kömürspor, Selçuk’un son 5 maçta kadroya girmemesini ve gözden çıkarılma iddiasını koz olarak kullanarak transferi bitirmek istiyor


***Almanya’da FC. Köln altyapısında yetişen Selçuk,  Türkiye’de ilk olarak Alanyaspor forması giydi



Selçuk Kaban’ın Türkiye karnesi

U21 Ligi: 17 Maç/2 gol
Türkiye Kupası: 15 maç/2 gol
TFF 3.Lig: 27 Maç/ gol yok
TFF 2.Lig: 63 maç/8 gol

Topbaşı zamanı
 
Zonguldak Kömürspor, ikinci yarı hazırlıkları kapsamında bugün topbaşı yapıyor. Kırmızı-lacivertli takım, 5 günlük izinin ardından  bugün saat 15.00’da sahaya inecek.

*****
Zonguldak Kömürspor, 2017-2018 sezonunun ikinci yarı hazırlıklarına bugün başlıyor. Devreyi 23 puanla 10’uncu sırada tamamlayan kırmızı-lacivertli takım, Nazilli Belediyespor maçı sonrası 5 günlük izine çıkmıştı. izin dönüşü dün, tesislerde toplanan kırmızı-lacivertli takım,  ikinci yarı hazırlıkları kapsamında bugün ilk idmanını yapacak. Saat 15.00’da Karaelmas Kemal Köksal Stadı’nda antrenmanlara başlayacak Zonguldak Kömürspor, 30 Aralık tarihine kadar çalışmalarını kentte sürdürecek. 1 hafta süreyle kendi tesislerinde çalışmalarını yapacak kırmızı-lacivertli takıma yılbaşı nedeniyle ekstradan 2 gün izin verilecek. Aileleriyle birlikte 2 günlük yılbaşı izine yapacak kırmızı-lacivertliler, 2 Ocak 2018 tarihinde Antalya’da kamp kuracak.   İkinci yarı hazırlıkları kapsamında 2 hafta süreyle Antalya’da kamp yapacak Zonguldak Kömürspor, programa göre 4-5 hazırlık maçı yapacak.
Eren ARSLANYILMAZ