Zonguldak’ın önde gelen spor organizasyonu olan ve bu yıl 22’ncisi düzenlenecek ‘Site Dostluk Turnuvası’nın adresi değişti.  Resul Kumaş’ın önderliğinde bu yıl bir ilk yaşanacak ve 22’ncisi düzenlenen Site Dostluk Turnuvası, 1 Haziran 2013 tarihinde Ereğli’de yapılacak.

Zonguldak’ta amatör futbolun kalbinin attığı ve geleneksel hale gelen para ödüllü ‘Site Dostluk Turnuvası’ 1 Haziran 2013 tarihinde başlıyor. Bilindiği gibi geçtiğimiz yıl, 2 senelik bir aranın ardından 21’inci yapılan Zonguldak’ın en önemli spor organizasyonunda bu kez adres değişikliği yapıldı.

1989 yılından itibaren yapılan ve sadece 2010 ve 2011 yıllarında site sahasının bulunduğu yere kapalı spor salonunun yapılmasıyla ara verilen turnuva, geçtiğimiz yıl tekrar hayata geçmişti. Bu yılda yine futbol severlere buluşacak turnuvada bir ilk yaşanacak ve maçlar Ereğli’de bulunan Beyçayırı Sahası’nda oynanacak. Resul Kumaş ve Uğur Yalçın’ın tertip komitesinde yer aldığı turnuva, 1 Haziran 2013 tarihinde başlayacak. Turnuva Komite Başkanı Resul Kumaş, 29 Mayıs 2013 tarihinde sona erecek kayıtları başladığını belirtti. Kumaş ayrıca 30 Mayıs Perşembe günü saat 19.00’da Beyçayırı Sahası’nda turnuvanın kura çekiminin yapılacağını sözlerine ekledi.

Resul Kumaş Turnuvanın yine para ödüllü olduğunu belirterek, “Turnuvaya katılım ücreti takım başına 500 Türk Lirası. Turnuvada beynelmilel oyun kuraları geçerlidir. Turnuva maçları 8’er kişiden oynanacaktır. Takımların forma mecburiyeti de bulunmaktadır. Adına yakışır bir turnuva olmasını temenni ediyorum. Katılacak takımlara da şimdiden başarılar diliyorum” dedi.

Eren ARSLANYILMAZ