AKP İlçe Başkanı Metin Karaduman, Karaelmas Kemal Köksal Stadyumunda yapımına başlanan kapalı tribünlerin hızlandırılması için talimat verildiğini ve kısa bir süre içerisinde kapalı tribünlerin bitirileceğinin müjdesini verdi. Karaduman, ayrıca altyapıya önem verdiklerini söyleyerek, Hayat mahallesinde bir sentetik sahasının daha Zonguldak’a halkına kazandırıldığını vurguladı.

Kapalı tribünler kısa zamanda bitecek

Ak Parti İlçe Başkanı Metin Karaduman, Karaelmas Kemal Köksal Stadyumunda yapımına başlanan kapalı tribünlerin hızlandırılması konusunda yüklenici firmaya talimat verildiğini söyleyerek, “Öncelikle başkanımıza hayırlı olsun temennisinde bulunuyorum. 15 Temmuz gibi çok hadise yaşadık Türkiye’de. Daha önceden bu ziyaretlerimizi gerçekleştirecektik ama bugüne nasip oldu. Şehirde gönlümüz bir. Spor ve sporcunun her zaman yanında olmak için gayret gösteriyoruz. Onları yalnız bırakmamak ve destek vermek amacıyla değişik platformlarda bir araya geliyoruz. Bugün ki ziyaretimiz hem hayırlı olsun hem de şehrimize yapılacak yardımlar için istişare yapıyoruz. Şehrimiz Coğrafi anlamda sıkıntılı bir şehir olduğu için hizmet yapmakta da zaman zaman sıkıntılar yaşıyoruz. Ama bu hizmetin gelmeyeceği anlamına da gelmiyor. Özellikle son zamanlarda gündeme gelen Zonguldak Kömürspor’un sahası olan Karaelmas Kemal Köksal Stadyumunda tribünlerle ilgili çalışmalarımız son aşamaya geldi. Önümüzde ki günlerde yüklenici firma hızlı bir şekilde başlamış olacak. Şuan başladı ama hızlandırarak kısa bir zamanda tribünleri bitirecek”

“Altyapının güçlenmesini önemsiyoruz”

Zonguldak’ın eski günlerine dönmesi için altyapıyı sağlama almak istedikleri ifade eden Karaduman, “ Bunun akabinde amatör kulüplerle ilgili değişik sentlerde sahalar oluşturup, amatör kulüplerimizi de zinde tutmak, buradan futbolcu yetiştirip dün nasıl olduysa aynısı yine yapabiliriz. Altyapıyı sağlamlaştırıp tesisleri güçlendirip burada ki futbolcuları tekrar yıldız futbolcu olup Türkiye’ye kazandırmamız gerekiyor. Bununla ilgili de istişareler yapıp fiziki anlamda da tesisleri oluşturup Türkiye’ye güzel insanları kazandırmak gerekiyor. Aynı zamanda hem spor kulüplerimiz hem de sporseverler sporcularımız bu fiziki anlamlarda hem de altyapının güçlenmesini önemsiyoruz. Bununla ilgili de çalışmalarımız devam ediyor” dedi.

“Üzülmez sahasını amatör futbol kulüplerine kazandıracağız”

Ak Parti İlçe Başkanı Metin Karaduman, Üzülmez sahasını ve alt tarafında bulunan lokali spor kulüplerine kazandırmak için çalışmaların sürdüğünü söyleyerek, “Üzülmez sahası ile ilgili Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüzün bir çalışması var. Burada bizde yakından takip ediyoruz. Geçtiğimiz günlerde Orman Genel Müdürlüğümüzü ziyaret ettik. Gökgöl mağarasının üzerinde bulunan Hayat mahallesinde ki arazinin Gençlik Spor İl Müdürlüğümüze tahsisini yaptırmıştık. İlaveten 5000 metre yazışmaları yapıldı. Gençlik ve Spor Bakanlığından geçiyor. Geri kalanında Gençlik Spor Bakanlığına geçmesi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Zonguldak’ımıza ve sporseverlere bu tesisleri kazandırmak istiyoruz. Gerek İl Başkanlarımız gerekse Milletvekillerimizle bu gayreti gösteriyoruz” şeklinde konuştu.

“Birçok tesis amatör futbol kulüplerine kazandırıldı”

Amatör Spor Kulüpleri Federasyon Başkanı Kemal Demir, ziyaretten dolayı Karaduman’a teşekkür ederek, “5 Haziranda bir seçim dönemi geçirerek Amatör Spor Kulübü Federasyon Başkanlığını ele almıştık. Metin başkanımızla da resmi müsabakalarda daha önce de top oynamıştık. Ziyaretime geleceğini söylemişti ama tahlisiz bir 15 Temmuz dönemi geçirdi. Başkanımın da söylediği gibi aslında söylemediği çok şey var. Bu dönemlerde yapmış oldukları Gelik Futbol sahası sentetik, Karadon futbol sahası sentetik, Çay değirmeni futbol sahası sentetik bunlar tribünleriyle ışıklandırılmalarıyla birlikte Amatör futboluna kazandırıldı. Ben buradan bütün emeği geçen kardeşlerimize, ağabeylerimize büyüklerimize çok teşekkür ediyorum. “

Emre Can BAYRAM