Fenerbahçe'de 2021-2022 sezonun ikinci devresinde kadro dışı bırakılan dünyaca ünlü Zongudaklı futbolcu Mesut Özil, resmi sosyal medya hesabından geleceği ile ilgili  çok önemli açıklamalarda bulundu.
İlk 6 ay ücret almadan çocukluk aşkı Fenerbahçe'ye 3.5 yıllık imza attığını ve kariyer hedefini tamamladığını belirten Zonguldaklı futbolcu Mesut Özil, tek amacının sözleşmesi boyunca çubuklu formayı terletmek olduğunu söyledi. 
Özellikle Özil, Kariyerini taraftarı olduğu Fenerbahçe’den başka bir takımda tamamlamayacağını da  sözlerine ekledi. 
Dünya ünlü futbolcu Mesut Özil resmi sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:"Son günlerde kariyerim ile ilgi yapılan iddialarla ilgili olarak bir açıklama yapmam zorunlu oldu. İlk 6 ay ücret dahi almadan, çocukluk aşkım olan Fenerbahçe ile 3.5 yıl bir kontrat imzalayarak, kariyer hedefimi tamamlamıştım. Altını çizerek tekrarlıyorum; Fenerbahçe’den başka bir takımda kariyerimi noktalamayacağım. 
Sözleşmem süresi boyunca, Çubuklu formamızı terletmek tek amacım. Bu kararım çok net ve kesindir. Profesyonel yaşamın gereklilikleri gereği, yönetimimizin benimle ilgili bir karar alması durumunda ise bu tavra sadece saygı duyacağım. Çok çalışıp kendimi daima hazır tutacağım. Her zaman dediğim gibi; aslolan Fenerbahçe’dir. Büyük Fenerbahçe taraftarına sevgi ve saygılarımla."dedi.